Yürüme Engelli Yazardan Kelkit Kaymakamı Gazel’e Ziyaret

Yürüme Engelli Yazardan Kelkit Kaymakamı Gazel’e Ziyaret

Geçtiğimiz günlerde ‘Bütün Yönleriyle Kelkit Çamur Köyü’ adlı kitabı çıkan yürüme engelli Coşkun Korkmaz, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel’i ziyaret etti.

- Geçtiğimiz günlerde ‘Bütün Yönleriyle Kelkit Çamur Köyü’ adlı kitabı çıkan yürüme engelli Coşkun Korkmaz, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel’i ziyaret etti.

Yazar Korkmaz, Kaymakam Gazel’e Çamur köyünün tarihi ve coğrafi özellikleri, gelenekleri, örf ve adetlerinin anlatan kitabı hediye ederek, kitap hakkında bilgi verdi.

Yürüme engelli yazar Korkmaz ile sohbet eden Kaymakam Gazel, hediye kitap için teşekkür ederek, “İnsanlar tarihlerini bilmek zorundadırlar. Çünkü tarihimizi yeni nesiller bildiği zaman ancak ilerleriz. Geçmişimizden kopuk olduğumuz zaman geleceğimizi inşa edemeyiz. Bu zor şartlar altında bu kitabı hazırlamak özverili bir davranış. Kaynak kitap olarak sürekli yanımda duracak bu kitap.” dedi.

Yazar Korkmaz da kitabında Çamur köyünün tarihini, gelenek ve göreneklerini Başbakanlık arşivinden, nüfus sayımı verilerinden yararlanarak hazırladığını ve köyün eskiden Tercan’a bağlı olduğunu söyledi.