Yüz Atık Pil Getirene Sinema Bileti Hediye

Yüz Atık Pil Getirene Sinema Bileti Hediye

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüme dikkat çekmek ve teşvik etmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza attı.

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüme dikkat çekmek ve teşvik etmek amacıyla yeni bir çalışmaya imza attı. Vatandaşlar yüz atık pil getirdikleri takdirde sinema bileti almaya hak kazanacak.

Geri dönüşümle ilgili birçok çalışma yapan Keçiören Belediyesi'nin tüm Keçiören'i kapsayan ilk kampanyası ile hem atık pillerin doğaya vereceği zararın önüne geçilmesi hem de bu farkındalığa katkı sunanların ödüllendirilmesi hedefleniyor. Daha önce "ambalaj atığını getir, hediyeni götür" gibi kampanyalarla çocuklarda farkındalık oluşturan Keçiören Belediyesi'nin bu seferki kampanyası tüm ilçeyi kapsayacak.

Atık pillerin doğaya karışması neticesinde toprağın zehirlendiğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu pillerdeki elementler yer altı sularına karışarak da tüm canlıları tehdit ediyor. Bizler bu kampanya ile hem atık pillerin çevreye verdiği zararı hatırlatmak hem de insanımızı geri dönüşüme teşvik etmek istiyoruz. Vatandaşlarımız 100 pili Belediyemizdeki Geri Dönüşüm Danışma Merkezine teslim ettikten sonra sinema biletlerini alıyor, böylece çevreye katkısı Belediyemiz tarafından ödüllendirilmiş oluyor" diye konuştu.

Nisan ayının başında başlayan kampanyanın yaz dönemi sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA