Yüzlerce hayvan için ölüm ihalesi

Yüzlerce hayvan için ölüm ihalesi

Türkiye'de 10 bin lira veren ayıları, 6 bin lira veren kızıl geyik ve çengel boynuzlu dağ keçilerini vurabilecek..

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Türkiye’nin birçok ilinde ’Av Turizmi’ adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayımlandı. İhaleleri kazananlar para karşılığında ayı, yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi avlayacak. Belirtilen rakamlara göre 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacak. Ancak ihale duyurularına göre 21 ilde avlanacak yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi sayısı belirtilmedi.

Ayı başına 10 bin lira

4 ilde toplam 15 ayı avlanması için ihale edildi. Sinop ve Zonguldak’ta 20 Nisan günü 8 ayı için her biri KDV hariç 10 bin TL muhammen bedel üzerinden yapılan ihalelerde, 1 Mayıs-15 Aralık 2015 tarihleri arasında avlama hakkı verildi. Avlanacak ayı sayısı, Ayancık’ta 1, Türkeli’de 2 olarak belirlendi. Kastamonu’da ise 5 ayı avlanacak. Artvin’de 6, Giresun’da 1 ayı avlanması için ihale edildi.

Yaban keçilerine ölüm

14 Mayıs’taki ihalede Mersin’de 33, Kayseri’de 6, Hatay’da 2, Niğde’de 12,Adana’da 17 olmak üzere toplam 70 yaban keçisi av ihalesi yapılacak. Datça ve Köyceğiz’de 8 Mayıs’taki üç ayrı ihalede 24 yaban keçisinin avlanmasına izin verecek. Datça’daki 4 yaban keçisi, her biri 5 bin 500 TL’den, Köyceğiz’deki 20 yaban keçisiyse her biri 6 bin TL bedel üzerinden ihale edilecek. Erzurum ve Erzincan’da 12 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisinin av ihalesi 11 Mayıs’ta yapılacak. Divriği’de 3 yaban keçisi için her biri 6 bin 500 TL’den av ihalesi, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Nesli tükenen kızıl geyiklere ölüm fermanı

12’nci Bölge Müdürlüğü’nce Giresun’da yaban keçisi, Rize’de ise çengel boynuzlu dağ keçisi av ihaleleri 15 Haziran’da yapılacak. Artvin’de de sayısı belirtilmeyen yaban keçisi ve çengel boynuzlu dağ keçileri için 16 Mayıs’ta ihale düzenlenecek. 8’inci Bölge Müdürlüğü’nün duyurusundaKonya ve Karaman illerinde sayıları belirtilmeyen yaban keçisi ve yaban koyununa ilişkin ihalelerin 25 Mayıs’ta yapılacağı belirtildi. Sinop ve Kastamonu illerinde Haziran ayında yapılacak ihalelerle de sayıları belirtilmeyen kızıl geyikler doğal hayatından koparılacak. Aynı şekilde 9’uncu Bölge Müdürlüğü 3 Haziran’da sayıları belirtilmeyen Anadoluyaban koyunu ve kızıl geyikler için, 4 Haziran’da da Bolu’da sayısı belirtilmeyen kızıl geyikler için ihale yapılacak.