Zabıtalara palalı saldırı !

Zabıtalara palalı saldırı !

Eminönü'nde seyyar satıcılar, zabıtalara palalarla saldırdı.

Eminönü'nde seyyar satıcılar, zabıta ekiplerine palalarla saldırdı. Adeta bir meydan savaşını andıran görüntüler, kameralara yansıdı. Zabıta ekipleri, saldırıdan kaçarak canlarını zor kurtardı.

İstanbul Eminönü'nde sabah saatlerinde seyyar denetimi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Pala, döner, bıçağı, süpürge ve taburelerle zabıtaya saldıran seyyar satıcılar adeta terör estirdi. Olay palalı bir seyyar satıcının zabıtanın üzerine yürümesiyle başladı. Elindeki palayı sallayan zanlı, zabıta görevlilerini yaraladı. Bu sırada diğer seyyar satıcılar da olaya dahil oldu. Ellerine geçirdikleri süpürge, tabure ve bıçaklarla zabıtaya saldıran seyyar satcılar, 5 zabıta görevlisini yaraladı. Olayda yaralanan palalı saldırgan ise yine zabıta tarafından hastaneye kaldırıldı. Kaburgaları kırılan ve yüzünden ağır darbe alan bir zabıta görevlisinin durumunun ciddi olduğu belirtildi. Olayda 4 zabıta aracı ise kullanılamaz hale geldi.

PALALI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

İstanbul'un turistik açıdan en önemli bölgelerinden biri olan tarihi Eminönü Meydanı'nda yaşanan dehşet, kameralara da yansıdı. Görüntülerde palalı bir saldırgan zabıta ekiplerinin yanına gelerek birden saldırıya başlıyor.

 Palayı ardı ardına sallayan saldırgan, diğer zabıta ekiplerinin yardımıyla etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Bu sırada diğer seyyar satıcılar da ellerine geçirdiklerini zabıtaya atıyor. Bazı seyyar satıcıları süpürge ve sopa, bazıları ise taburelerle zabıta ekiplerine saldırıyor. Gitgide şiddetini arttıran saldırı karşısında zabıta ekipleri kaçarak canlarını kurtarmaya çalışıyor. Zabıta arabalarına binerek uzaklaşmaya çalışan ekiplere saldırılar devam ediyor. Bu sırada küçük bir çocuğun da zabıta ekiplerine sopayla saldırdığı görülüyor.