Zeytinli Rock Fest Başladı

Zeytinli Rock Fest Başladı

Türkiye'deki festivallerin öncülerinden ‘Zeytinli Rock Fest’, 4 yıl aradan sonra yeniden gerçekleşiyor. Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınkum sahilinde başlayan festivalde rock müzik seven binlerce kişi buluştu.

- Türkiye'deki festivallerin öncülerinden ‘Zeytinli Rock Fest’, 4 yıl aradan sonra yeniden gerçekleşiyor. Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınkum sahilinde başlayan festivalde rock müzik seven binlerce kişi buluştu.

Rock sanatçısı Umut Kuzey’in genel koordinatörlüğünde yola çıkan Zeytinli Rock Festivali, Kral Pop TV medya sponsorluğunda, Edremit Belediyesi desteğiyle ve sahne alacak grupların, ses-sahne firmaları ve birçok kişi ve kurumun katkılarıyla yeniden hayat buldu. İlçeye bağlı Zeytinli Altınkum-Dalyan Plajı’nda başlayan ‘Zeytinli Rock Fest’, düzenli olarak ve her sene gelişerek devam etmeyi hedefliyor. Türkiye’nin önde gelen rock gruplarının sahne almaya başladığı festival, 3 gün boyunca katılımcılarına bol bol müzik, eğlence ve unutamayacakları bir tatil sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda ülke çapında satışa sunulan festivalin biletleri kısa sürede tükendi. Kamp artı kombine bileti olan katılımcılara kapılarını bir gün önceden açan festival kapsamında, erken gelen kampçılar için hoş geldiniz partisi düzenlendi. Ankara’nın sevilen grubu ‘Metropolis’, kampçılara bir sürprizle hoş geldin dedi. Grup, eski solisti Ercüneyt Özdemir ile yeniden ve ilk kez festival kapsamında sahne aldı.

Festivalin açılışını, İzmir’in sevilen grubu ‘Başıbozuk’ yaptı. Türk rock müziğinin yenilikçi isimlerinden Korhan Futacı ve Kara Orkestra performansının ardından, Yasemin Mori sevilen şarkılarını seslendirdi. Festivale özel bir performans ile Cem Adrian’nın sahne almasının ardından, Zeytinli’ye yabancı olmayan bir isim, ‘Nev” yeni albümüyle müzikseverlerle buluştu. Türkiye’deki rock müzik tarihinin 46 yıllık çınarı Moğollar’ın ardından da Mor ve Ötesi ilk güne noktayı koydu. Moğollar ve Cem Adrian, gecede hayranlarından büyük alkış topladı. Katılımcılar, sevilen şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

TATİL VE MÜZİK ZİYAFETİNİ BİR ARADA YAŞIYORLAR

Günler öncesinden festival alanına gelmeye başlayan rock müzik tutkunları, kamp alanında çadırlar kurdu. Geniş güvenlik önlemleri alınan festival alanı kapılarında arama noktaları oluşturuldu. Kampta kalan müzik tutkunları, gündüz saatlerinde plaj ve denizin keyfini çıkartarak tatil, müzik ziyafetini bir arada yaşıyor. Binlerce rock müzik tutkunu, zaman zaman festival alanı dışına çıkarak alışveriş yaparken, bölge esnafı da yılın en hareketli günlerini yaşıyor.

Festivalin ikinci günü, deneysel müziğin çıkış yapan gruplarından ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ ile başlayacak. Karadeniz müziğinin sınırlarını zorlayan ‘Marsis’, dillerden düşmeyen sahne performansını bu kez Zeytinli Rock Festivali’nde sergileyecek. Eğlenme garantisi verilen ‘BaBaZuLa’ performansının ardından, Umut Kuzey festivale özel bir konser verecek. Büyük Ev Ablukada’nın dinleyicileri kendi dünyasına taşımasının ardından, Behzat Ç.’nin müziklerini yapınca geniş kitleler tarafından keşfedilen Ankara'nın 25 yıllık grubu Pilli Bebek sahne alacak. Günün kapanışını yapacak grubun ismi ise 1 Temmuz’da açıklanacak.

Festivalin kapanış gününde gitarların sesinin biraz daha yüksek ve distortionlu duyulacağı açıklandı. İlk albümüyle beğeni toplayan Pera, günün açılışını yapacak. Sevilen metal grubu MurderKing’in ardından, rock müziğin yükselen kadın sesi Ayşe Saran sahne alacak. Dört müzik emekçisinden oluşan 4x4’ün performansını rock müziğin bu coğrafyadaki duayenlerinden Ogün Sanlısoy takip edecek. Festival, katılımcılarına ‘Yeni Şarkı’ sürprizi hazırlayan Kurban ile devam edecek ve ardından festivale noktayı efsanevi Heavy Metal Grubu olan Pentagram koyacak.