Zirve Katliamı Kurbanı Uğur Yüksel, Mezarı Başında Hıristiyan Geleneklerine Göre Anıldı

Zirve Katliamı Kurbanı Uğur Yüksel, Mezarı Başında Hıristiyan Geleneklerine Göre Anıldı

MALATYA'da 18 Nisan 2007 günü Zirve Yayınevi'ne yapılan saldırıda Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüks...

MALATYA'da 18 Nisan 2007 günü Zirve Yayınevi'ne yapılan saldırıda Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel, Elazığ'daki mezarı başında anıldı. 7 yıl önce İslam geleneklerine göre gömülen Uğur, mezarı başında Hıristiyan geleneklerine göre anıldı.

Uğur Yüksel, ölümünün 7'nci yıldönümünde, Elazığ'da Sün Köyü'ndeki mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı. Müslüman geleneklerine göre gömülen Yüksel'in Hıristiyan geleneklerine göre yapılan anma törenine Zirve Yayıncılık temsilcileri, Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Malatya Kilisesi Ruhani önderliği temsilcileri, Diyarbakır Kilisesi Ruhani önderi Ahmet Güvener, Mardin Kilisesi Pastörü Ender Peker, Diyarbakır kilisesi üyesi Çetin Yılmaz, Van, Ankara, Adana, Hatay, Bodrum, İzmir ve İstanbul kilise temsilcileri ile yabancı uyruklu Hıristiyanlar katıldı.

Uğur Yüksel’in felçli babası ve annesi Elazığ’dan Hatay’a taşındıkları için katılmadığı anmada Yüksel ailesini temsilen bulunan Elazığ’da yaşayan teyzesi Pamuk Yüksel, "Onları Allaha havale ediyoruz, başka da bir şey demeyeceğim. Konuşmak istemiyorum" dedi.

ADALET GECİKTİKÇE VİCDANLARDA YARA BIRAKIYOR

'Zirve Yayıncılık sizi unutmadık' yazılı çelengin konulduğu mezar taşı, silinerek temizlendikten sonra ziyaretçiler mezarlığa geldi. Burada okunan ilahiler ve okunan duaların ardından konuşan Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, "Üç kardeşimizin de adaleti büyük, adil yargıç tarafından sorulacaktır. Ondan eminiz ama yeryüzünde bu ülkede adaleti tesis etmekle görevli kurumlar var. Tanrı’nın görevli olarak atadığı kuruluşlar, hükümet, adliye, görevli kişiler var. Onların da bu son yasal değişikliklerden sonra bu mahkemenin, onların adaleti sağlanmasının daha uzatılmaması, beklentimiz olduğunu da ifade etmek istiyorum. Adalet geciktikçe vicdanlarda yara bırakıyor, acı bırakıyor, belirsizlik oluyor. En son dönemde olan şeyleri tek tek hatırlatmak istemiyorum ama hepiniz biliyorsunuz, kalbimiz kırıldı, hayal kırıklığına uğradık. Bu kardeşleri sevenler olarak, Türkiye’de yaşayan Hıristiyanlar olarak yüreğimiz kırıldı. Yetkililerden bu durumun artık sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Adalet görevli olanlar tarafından yerine getirilmelidir. Bizim tek söyleyeceğimiz onlar için dua ettiğimizdir. Onlar için dua etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin yöneticileri için, bu ülkenin mahkemeleri için, bu ülkede yetkili olan herkes için dua ediyoruz. İsterseniz kısaca hep beraber dua edelim mi? Rabbin sevgisi bu ülkede daha çok gözüksün ve yetkililer görevini tam olarak yapsın" diye konuştu.

Uğur Yüksel'i anmaya katılan Hıristiyan grup, dualar ettikten sonra Malatya ve Diyarbakır'a geri döndü.

ŞG,GY(GG/AAA)