ZONGULDAK VE KARABÜK'TE KÜLTÜR SANAT

ZONGULDAK VE KARABÜK'TE KÜLTÜR SANAT

Zonguldakta kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunları sahnelenecek, sergi açılışı, söyleşi ve fotoğraf günleri düzenlenecek.

Zonguldakta kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunları sahnelenecek, sergi açılışı, söyleşi ve fotoğraf günleri düzenlenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Mate Matisic'in yazdığı, Füsün Günersel'in çevirdiği ve Kazım Akşar'ın yönettiği "Bedensiz Kadın" adlı oyunu 4-5 Martta Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM)tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Müziği Nurettin Özşuca'ya ait oyunda Reha Özcan, Ahenk Demir, Gılman Peremeci, Uğur Hakan Güneri ve Gökalp Kulan rol alıyor.

Konya Devlet Tiyatrosu da 11-12 Martta Cem Günen'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği "Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamûşan)" oyunu ile tiyatroseverlerle buluşacak.

Müziği, Süleyman Yardım, sema çalışmaları Doğan Doğru'ya ait AKM'de sahnelenecek oyunda rolleri Doğan Doğru, M. Asım Tuncay Aynur, Bengisu Gürbüzer Doğru, Nur Yazar, Nevra Sayar, Ozan Umut Çobanoğlu, Yıldırım Gücük, Ferdi Dalkılıç, Ahmet Çökmez, Hasan Tanılmış, Yaşar Özboz ve Süleyman Yardım paylaşıyor.

"Unosco Yaşayan İnsan Hazinelei"ödülü sahibi hat sanatçısı Fuat Başar, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Sergi Salonu'nda 8 Martta açacağı "Altın Laleler" ve "Her Kadın Kelebek" adlı sergiler 11 Kasıma kadar gezilebilecek.

Serdar Tuncer, yarın ZKÜ Spor Salonu'nda "Şiir, Türkü, Muhabbet Dolu bir Gece" başlıklı etkinliğe katılacak.

Zonguldak Sergi Odası'nca, "7. Zonguldak Fotoğraf Günleri" gerçekleştirilecek.

Bugün başlayan etkinlikler kapsamında 21 dakikalık E.K.İ Radyosu Belgeseli "Kayıp Sesin Hikayesi" ve "Banyo Sepetleri" filmleri gösterime sunulacak.

Selim Güneş Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nde, "İstanbul Lodoslar Kenti" konulu fotoğraf gösterisi ve söyleşide bulunacak.

On gün sürecek etkinliklerde ayrıca M. Said Dağdeviren, Burak Özen, Mustafa Eyriboyun fotoğraf gösterisi yapacak, bir madenci kasabasında gençlerin roket yapma düşlerini konu alan 'Ekim Düşü" (Joe Johnston) filmi gösterilecek.

Fotoğraf Günleri'nin "Fotoğraf Konulu Filmler" başlıklı özel bölümünde "Yeni Bir Başlangıç", "Kalküta'nın Çocukları", "Anne Leibovitz-Objektiften Yansıyan Yaşam" ve "Palermo'da Yüzleşme" filmleri izleyenlerle paylaşılacak.

Fotoğraf Günleri 3 Mart 1992 Kozlu, 7 Mart 1983 Kandilli grizu patlamasında, 12 Mart 1965 Kozlu işçi direnişinde yaşamını yitiren 368 madenciyi anımsamak için özellikle mart ayında yapılıyor.

-KARABÜK-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Elemanı Peyruze Rena Şimşek, 8 Martta Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda "Müzik ve Kadın" konulu konferans verecek ve piyano dinletisi sunacak.

Karabük Kent Konseyince 8 Martta "Kadın ve Yaşam" konulu etkinlikler gerçekleştirilecek.

Karabük Valiliği, Halk Eğitim Müdürlüğünün ailelerine katkı sağlamaları amacıyla açtığı kurslara katılan ev kadınlarının yaptıkları ürünlerin yer alacağı "El Emeğim Göz Nurum" serginin açılışını 8 Martta Onel Alışveriş Merkezi Sinema Salonu'nda yapacak.

Yine aynı gün KBÜ Ana Mehteran Takımı Karabük Belediye Hizmet Binası önünde konser verecek, halkoyunları ekibi de gösteriler sunacak.