Zonguldak’ta Polis Arama Yaptı

Zonguldak’ta Polis Arama Yaptı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde polis ekipleri iki günde 150 araç ile yaklaşık 400 kişiyi sorguladı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde polis ekipleri iki günde 150 araç ile yaklaşık 400 kişiyi sorguladı. Yapılan aramada 1 ruhsatsız silah ele geçirilirken, araması olan iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kdz. Ereğli ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polis ekipleri artan terör olayları sonrası güvenlik tedbirlerini artırdı. Polis ekipleri şehrin girişinde iki gün boyunca asayiş uygulaması yaptı. Gülüç mevkisinde oluşturulan kontrol noktasında polis ekipleri şüpheli görülen araçları durdurarak didik didik arama yaptı. Polis ekipleri otomobillerde ki kişilerin üst aramalarını ve kimlik sorgulamalarını gerçekleştirdi. Yapılan asayiş uygulaması sırasında kontrol noktalarının giriş ve çıkışlarında bazı polisler olası bir saldırıya karşı uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı. İki gün üst üste yapılan uygulamada 150 araç ile yaklaşık 400 kişinin kimlikleri sorgulandı. Yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken aranan iki kişide gözaltına alınarak hakkında işlem başlatıldı. Uygulamalar sırasında ayrıca 10 sürücüye alkollü araç kullanmaktan yaklaşık 25 bin TL, bir kişiye de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazıldı.

UYGULAMA SIRASINDA İLGİNÇ OLAYLARDA YAŞANDI

Asayiş uygulaması sırasında bazı ilginç olaylarda yaşandı. Şüpheli görülerek durdurulan araç ile içerisindekiler sorgulamaları yapıldıktan sonra serbest bırakılınca bu seferde otomobilleri çalışmadı. Polis ekipleri marşı basmayan otomobili bir süre iterek sürücüye aracını çalıştırması için yardımcı oldular.

Kaynak: İHA