Zürihte MÜSİAD İsviçre Ofisi açıldı

Zürihte MÜSİAD İsviçre Ofisi açıldı

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Gücük ve MÜSİAD Genel Başkanı Olpak'ın da katıldığı törenle MÜSİAT İsviçre Ofisi hizmete girdi

ZÜRİH (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İsviçre Ofisi binası Zürih'te açıldı.

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, pekçok işadamı ve diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Gücük, TMC Office binasındaki açılışta yaptığı konuşmada, İsviçre ile Türkiye'nin ekonomik ve ticari ilişkilerin devamlılığına önem atfettiklerini söyledi. Bu bağlamda İsviçre'de yaşayan vatandaşların ve işadamlarının çok önemli bir rol oynadıklarına dikkati çeken Olpak, "İsviçre toplumunun saygın birer üyesi olan vatandaşlarımız, pekçok çeşitli alanlarda ticari ve ekonomik faaliyetler yürütüyorlar. Ticari ilişkilerimizin artması, ülkemizin ihracatına katkı sağlayacağı gibi, vatandaşlarımızın İsviçre'deki varlığının daha kuvvetlli bir biçimde hissedilmesi ve İsviçre Türk toplumunun güçlenmesi bakımından da önemli sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.

MÜSİAD İsviçre Ofisi'nin de başarılı çalışmalar yürüteceğine içtenlikle inandığını vurgulayan Gücük, Büyükelçilik olarak İsviçre'deki işadamlarına imkanları ölçüsünde her türlü desteği sağlamaya gayret ettiklerini kaydetti.

İsviçre'deki işadamlarının, yararlanabilecekleri devlet desteğiyle ilgili Büyükelçilik Ticaret Müşavirliğinden bilgi alabileceklerini ifade eden Gücük, "İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin önümüzdeki yıllarda daha da artması için sizlerle tam bir işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak da MÜSİAD'ın yurtiçinde 78 noktada, yurtdışında da 60 ülkede 155 noktada temsil edildiğini söyledi.

Olpak, MÜSİAD İsviçre Ofisi'nin açılışına başından beri emek verenlere, MÜSİAD İsviçre Yönetim Kurulu Başkanı Cesur Çıtak'a ve açılışa katılan, iş, sanat, siyaset, eğitim ve bürokrasi alanında hizmet veren önemli şahsiyetleri buluşturan "Dostlar Divanı" üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İsviçre'nin Bern Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Akın tarafından dua okundu. Büyükelçi Gücük, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak ve diğer yetkililer kurdela keserek ofisin açılışını yaptı.

Ofisin açılışının ardından davetliler için gala yemeği verildi.