ABD Başkanı Biden'dan Erdoğan paylaşımı

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde çekilen kareyi paylaşarak, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya'da tekrar bir araya gelmek harikaydı.'' ifadelerini kullandı.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Vilnius'taki NATO Zirvesi kapsamındaki görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Başkan Biden, NATO Zirvesi'nin Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine yönelik kararıyla "daha tarihi bir anlam" kazandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir fotoğrafını da paylaşan Biden, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya'da tekrar bir araya gelmek harikaydı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Bundan önceki buluşmalarımız ısınma turu gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. İki lider arasındaki kritik görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı'ndan ilk açıklama
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı ve "Görüşmede siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler, güvenlik alanında işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı" bilgisi paylaşıldı.

Erdoğan'dan görüşme sonrası paylaşım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Beyaz Saray'dan görüşme sonrası yazılı açıklama
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Vilnius'taki NATO Zirvesi kapsamındaki görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Biden'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nün TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı anlaşma dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği" belirtildi.

Erdoğan ve Biden'ın, ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması kapsamındaki son istişare toplantısını memnuniyetle karşıladıkları belirtilen açıklamada, liderlerin savunma ve ekonomik öncelikler hakkında görüş alışverişinde bulunarak, ikili işbirliklerini güçlendirme çabalarını görüştüklerine yer verildi.

Sonraki Haber