Covid-19 testi pozitif çıkınca uçakta mahsur kaldı

Amerika’dan İzlanda’ya uçuş yapan bir kadın, koronavirüs testi pozitif çıkınca iniş yapana kadar uçak tuvaletinde zaman geçirmek zorunda kaldı. O anları da videoya alıp sosyal medyada paylaştı.

ABD’li bir öğretmen, İzlanda’ya uçtuğu sırada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını öğrendi. Testinin pozitif çıktığını öğrenen genç öğretmen, kendini uçağın tuvaletinde 5 saat boyunca izole etmek zorunda kaldı.

Marisa Fotieo isimli kadın, 20 Aralık’ta Chicago’dan İzlanda’danın başkenti Reykjavik’e seyahat ederken boğazının ağrıdığını hissettiğini söyledi. Fotieo, yanında getirdiği bir kit ile hızlıca test yaptığını ve bu şekilde Kovid-19 ile enfekte olduğunu doğruladı.Bunun üzerine ABD’li öğretmen, yolculuğun geri kalanını tuvalette geçirme kararı aldı. 5 saat boyunca tuvalette izole halde uçan kadına bir uçuş görevlisi yiyecek ve içecek getirdi.

Fotieo, NBC News’e verdiği demeçte, “Çılgın bir deneyimdi. Uçakta 150 kişi vardı ve benim en büyük korkum virüsü onlara yaymaktı” dedi. Fotieo’nun Icelandair uçağının tuvaletinin içinden çektiği TikTok videosu 4 milyondan fazla izlendi. Genç öğretmen, çektiği videoda, kendisine izolasyon sırasında yardımcı olan bir kabin görevlisine teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber