Dünyayı şoke eden görüntüler! Binlerce askeri esir alıp, gövde gösterisi yaptılar

Etiyopya'da bir yıl önce çıkan iç savaşta esir alınan binlerce askerin görüntüleri yayınlandı.

Etiyopya'da isyancılar ile hükümet güçleri arasındaki çekişme devam ediyor. Ülkeden gelen son fotoğraf ise ortalığı ayağa kaldırdı. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in cepheye gitmesinin ardından isyancılar tarafından paylaşılan fotoğrafta binlerce esir askerin görüntüleri yer aldı.

"ŞEHRİ SAVUNMAYA HAZIR OLUN" ÇAĞRISI
İsyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) başkent Addis Ababa'ya kadar yaklaşmasıyla dünya Doğu Afrika ülkesinden gelecek haberler i beklemeye başladı. Kasım ayına gelinmesiyle çatışmalar alevlendi, isyancılar Addis Ababa'ya 400 kilometre uzaklıktaki iki kenti ele geçirdi. Başkent sakinlerine silahlarını kaydettirme ve şehri savunmaya hazır olma çağrısı yapıldı.

CEPHE HATTINA GİTTİ
2019 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Pazartesi günü isyancılarla savaşmak için cephe hattına gideceğini Twitter hesabından ilan etti.

ESİR ASKERLERİN VİDEOSUNU PAYLAŞTILAR
Yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı başkente yürüyen isyancı TPLF, Abiy Ahmed'in cepheye gitmesi üzerine sosyal medya hesabından ise binlerce Etiyopya askerinin savaş esiri olduğunu gösteren bir video paylaştı.

Sonraki Haber