Fabrikaya iş görüşmesine giden hamile kadın feci şekilde can verdi

Belarus'ta 21 yaşındaki hamile bir kadın, iş görüşmesi için gittiği fabrikada saçlarının makineye kapılması sonucu feci şekilde can verdi.

Belarus'ta yaşayan 21 yaşındaki hamile Umida Nazarova'nın başına gelenler tüyler ürpertti. Nazarova, iş görüşmesi için gittiği sırada saçlarını makineye kaptırması nedeniyle boğularak can verdi. Talihsiz kadının, olay anında kanlar içinde kaldığı ve ilk müdahalenin ardından hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

BABASI FABRİKA YÖNETİMİNİ SUÇLADI
Babası Dmitry, kızının ölümü sonrası fabrika yönetimi suçladı ve güvenlik kurallarının çiğnendiğini söyledi. Acılı baba, 'İki can aldılar, kızım yedi haftalık hamileydi. Saçlarının uzun olduğunu gördüler, neden ona saçını örtecek bir şey vermediler?" ifadelerinde bulundu.

OLAY ANINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI
Belarus'ta olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, Belarus Soruşturma Komitesi 'Ona ekipmanın nasıl çalıştığını gösteren bir çalışanla birliktelermiş. Çalışan kayıt işlemleri için bir anlık durmuş. Başını çevirdiğinde, yerde baygın halde yatan saçları makineye dolanmış kadını görmüş' açıklaması yaptı.

FABRİKA ÜRETİM SORUMLUSUNA CEZA
Belarus mahkemesinin, adı açıklanmayan bir fabrika üretim sorumlusuna 'dürüst olmayan ve ihmalkar tavırlar nedeniyle resmi görevlerini yerine getirmemek ve bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan ceza verdiği belirtildi. Ancak davanın detaylarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Sonraki Haber