İngiltere İçişleri Bakanı görevden alındı

İsrail'in ölüm yağdırdığı Gazze'de yaşanan insanlık suçuna karşı düzenlenen Filistin'e destek gösterilerine yönelik tutumuyla eleştirilen İngiltere İçişleri Bakanı görevden alındı. İçişleri Bakanlığı görevine mevcut Dışişleri Bakanı James Cleverly getirildi.

Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, polisi eleştiren yazısının ardından görevinden alındı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Londra'da 5 haftadır düzenlenen Filistin'le dayanışma yürüyüşleriyle ilgili, "Bu böyle devam edemez." değerlendirmesini yapmıştı.

Braverman, X hesabından yaptığı paylaşımda, Londra'da dün düzenlenen Filistin'le dayanışma yürüyüşü ve aşırı sağcıların Ateşkes Günü kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerde Londra polisinin gösterdiği performansı övdü.

Yaşanan şiddet olaylarında bazı polislerin yaralandığını kaydeden Braverman, yürüyüşte sergilenen bazı pankartları ve sloganları "hastalıklı, tahrik edici ve bazen suç niteliği taşıyan" şeklinde yorumladı.

Braverman, "Antisemitizmle ırkçılığın her türlüsü ve terörizme bu kadar değer verilmesi son derece rahatsız edici. Bu böyle devam edemez." ifadelerini kullandı.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI JAMES CLEVERLY OLDU

Yeni İçişleri Bakanı’nın mevcut Dışişleri Bakanı James Cleverly olduğu duyuruldu.

Sonraki Haber