Rusya ve Belarus'tan Ukrayna'nın dibinde askeri tatbikat

Rusya ile Belarus'un Ukrayna geriliminde Batı'ya karşı gövde gösterisi olarak görülen tatbikatı başladı. S-400 sistemlerinin de kullanılacağı tatbikat 10 gün sürecek.

Ukrayna gerilimi sürerken, Rusya ve Belarus'un 'Müttefik Kararlılığı-2022' ortak askeri tatbikatı Belarus topraklarında başladı. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikata Belarus Silahlı Kuvvetlerinin bazı askeri birlikleri ile Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Doğu Askeri Bölgesi'ne bağlı askeri birlikleri katılıyor.

İki S-400 ve Pantsir-S hava savunma füze sistemleri ile 12 Rus Su-35 savaş uçağının da yer aldığı tatbikat, Belarus topraklarındaki Obuz-Lesnovskiy, Osipoviçskiy, Brestskiy, Gojskiy, Domanovskiy poligonları ve Baranoviç, Luninets, Lida, Maçulişçi askeri hava üslerinde gerçekleşiyor.

İki ülkeye ait askeri güçlerin denetleneceği tatbikat, "dışarıdan saldırıyı engelleme, terörle mücadele etme, sınırları koruma ve Birlik Devlet'in çıkarlarını koruma" amacıyla yapılıyor.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Aralık 2021'de vardığı anlaşma doğrultusunda yapılan tatbikat, 20 Şubat'a kadar devam edecek.

Sonraki Haber