Sosyal medyanın ünlü doktoru sahtekâr çıktı; doktor değilmiş

Sosyal medyanın en çok tartışılan platformlarından TikTok'ta binlerce takipçisi olan ve kendisini doktor olarak tanıtıp takipçilerine sağlık tavsiyeleri veren genç kadının doktor olmadığı ortaya çıktı.

Avustralya'da yaşayan 30 yaşındaki D.K. isimli bir kadın sahte isim etiketleri kullanarak kendisini sosyal medyada bir doktor olarak tanıttı ve insanlara sağlık konularında bilgilendirme yaptı. Kanser, HIV ve doğurganlık konularında insanlara yardım eden D.K.'nin insanları kandırdığı ortaya çıktı. 2019-2021 yılları arasında Dr. D.K. adıyla TikTok'ta binlerce takipçi kazanan D.K., doktor diplomasına sahip olduğunu iddia etti ve hastalara göndermek için adının yazılı olduğu sahte mektuplar hazırladı.

11 Ekim'de Sidney'deki Downing Merkez Mahkemesinde doktor kimliğine bürünme ve tıp uzmanı gibi davranma suçunu kabul etti. Doktorluk paylaşımlarının koronavirüs pandemisi sırasında başlayan kapanmalarda işini kaybedeceğinden korkmasıyla aklına geldiğini dile getiren D.K., iki yıl boyunca Topluluk Ceza İnfaz Kararı'na mahkum edildi ve 13.300 dolar (yaklaşık 369 bin 628 TL) para cezasına çarptırıldı.

Sonraki Haber