Akaryakıta tarihi zam yeni zam doğurdu: Yüzde 44 zam geldi!

Akaryakıtta ÖTV düzenlemesiyle benzin ve motorinde fiyatlar uçuşa geçip Cumhuriyet tarihi rekorunu kırınca iç hat yolcu uçakları için uygulanan "tavan fiyat" da zamlandı.

Türkiye yeni haftaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren akaryakıttaki ÖTV artışının akaryakıt fiyatlarını Cumhuriyet tarihinin zirvesine çıkmasıyla başladı. ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi. Arttırılan ÖTV tutarlarıyla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 33 TL'yi aştı. Ancak zam yağmuru bitmedi. Bugün de akaryakıt fiyatlarına kur farkı zammı geldi. Sessiz sedasız kuruş kuruş gelen zam benzinin fiyatını pek çok ilimizde 35 TL'ye yükseltti.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu rekor yükseliş beraberinde yeni bir zam fırtınasını da getirdi. Önce şehir içi toplu ulaşım bedellerine zam geldi şimdi de uçak biletlerine...

2022 yıl başında sadece 599 TL olan iç hat uçak biletlerindeki tavan fiyat 1.150 TL'ye yükseltilmişti.

Ancak son akaryakıt zamları uçak biletlerinin tavan fiyatlarını da uçurdu ve iç hat uçak biletlerinde  yeni tavan ücret 1.650 TL oldu. Öte yandan Bussines sınıfı biletler ve aktarmalı uçuşlar bu kurala dahil değildir.

Sonraki Haber