Baba Unakıtan devreye girdi

Kemal Unakıtan, oğlu şirketi satamayınca devreye girdi...

ABD’ye by pass olmaya giderken eşi Ahsen Unakıtan’ın ‘Rabbim Clevland’ yorumuyla uzun süre konuşulan Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan, oğlu Abdullah Unakıtan’ın 3 yıldır satamadığı  AB Gıda şirketini satmak için bizzat devreye girdi. Yumurta ve tavuk fabrikalarını satmak için işadaklarını arayan Unakıtan, şirketlerin yumurtaları da kendilerinden alması için ricada bulunuyor.
 
Unakıtan, 3 yıl önce 35-40 milyon TL ola+n fabrikanın fiyatını da ikiye katladı. Kulislerde konuşulanlara göre, Bandırma’daki AB Gıda Sanayi bünyesindeki tavuk çiftliği ve pastörize yumurta tesislerini satmak isteyen Unakıtan, 75-80 milyon lira istiyor. Özel sektörün şirkete biçtiği değer ise 20-25 milyon TL. 
 
Kemal Unakıtan’ın listesinde özellikle şekerleme, pasta ve bisküvi gibi alanlarda söz sahibi olan şirketler bulunuyor.  Bu arada yine kulislerde konuşulanlara göre baba Unakıtan’ın satışla bu kadar yakından ilgilenmesinin nedeni çocuklarına ait şirketlerin borçlarını kapatmak... Kulislerde konuşulanlara göre, Unakıtan, “A.B Gıda’yı satarak borçları kapatacağım ve çocuklara bir daha kredi almamaları için vasiyet edeceğim” diyor. A.B Gıda, piyasada 2000’li yılların ikinci yarısında fırtına gibi esmişti. AKP’nin iktidara geldiği tarihten 1 Mayıs 2009’a kadar Maliye Bakanı olan Kemal Unakıtan’ın ailesine ait AB Gıda Sanayi, 2005 yılında 2006 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına 434’üncü sıradan girdi. 2005’te ikinci 500 listesinde yer bulamayan, yani Türkiye’nin ilk 1000 sanayi şirketi arasına giremeyen AB Gıda’nın 1 yıl sonra ilk 500’e girmesi ses getirmişti. 
 

Sonraki Haber