Dev firma rekor kıran Bitcoin'den 12 bin adet daha satın aldı

MicroStrategy, 821,7 milyon dolarlık Bitcoin satın alarak toplam varlığını 205.000 token'a çıkardı.

Bitcoin, son dönemde özellikle kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda, MicroStrategy şirketi de Bitcoin'e olan güvenini artırarak, 821,7 milyon dolar değerinde 12.000 Bitcoin daha satın aldı. Bu, şirketin neredeyse dört yıl önce kripto para birimini almaya başlamasından bu yana yaptığı en büyük ikinci satın alma olarak kaydedildi.

MicroStrategy'nin toplam Bitcoin varlığı ise 205.000 token'a ulaşarak, 14 milyar doların üzerine çıktı.

Artan kurumsal ilgi ve talep

MicroStrategy Kurucu Ortağı Michael Saylor ise 2020 yılında enflasyondan korunmak ve nakit tutmaya alternatif olarak Bitcoin satın almaya başlamıştı. Saylor'ın satın almaya başlamasından bu yana Bitcoin'in fiyatı ise yaklaşık olarak yüzde 675 artmıştı.

Öte yandan, kurumsal yatırımcılar arasında Bitcoin'e olan ilgi de artarak devam ediyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde Bitcoin ETF'lerine rekor düzeyde giriş yaşanıyor.

Azalan arz ve yükselen talep

Bitcoin'in borsalardan çekilip özel cüzdanlara aktarılması, mevcut arzın azalmasına neden oldu. Bu azalan arz, artan taleple birleştiğinde Bitcoin'in fiyatlarını daha da yukarı çekebilir. Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin satış yapmaması ve fiyatların daha da yükselebilmesi için yüksek seviyelere ihtiyaç duyulması ise bu durumu destekliyor.

Sonraki Haber