Emeklilere müjde yolda... Bankalar da kesenin ağzını açıyor

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın ardından bankaların emeklilere ödediği promosyon tutarlarını güncellemesi bekleniyor.

Banka promosyonları hem artan emekli sayısı hem de emekli maaş zammı öncesi güncellenmeye başladı. Temmuz zammı öncesi bankalar emekli promosyonları için kesenin ağzını açtı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının yanısıra refah payının da etki edeceği temmuz zammı öncesi birçok özel banka emekli promosyonları için harekete geçti. Emekli maaşlarına Temmuz ayında gelecek zam ile emekli promosyonları için de artış bekleniyor.

10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR
Bankalar emeklilerin aldıkları ücrete bağlı olarak promosyon tutarlarını belirliyorlar. Ne kadar yüksek emekli maaşı alıyorsanız alacağınız promosyon tutarı da o oranda yüksek oluyor. Bankaların promosyon ücretleri 8 ila 10 bin liraya kadar yükselebiliyor.

Emekli maaşındaki artışa göre promosyon tutarının da artması bekleniyor. Şu anda belli bir promosyon rakamı yok. Uzmanlar, emeklilerin maaş artışını beklemelerinin kendileri için faydalı olacağını belirtiyor.

Emekli maaşını bir bankaya taşırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıklayan uzmanlar, bankalar arasında mutlaka kıyaslama yapılması gerektiğini belirtiyor. Her bir emeklinin kendi durumunu değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Sonraki Haber