ENAG kasım ayı enflasyon rakamını açıkladı

Açıkladığı enflasyon verilerinde Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle arasında uçurum bulunan Enflasyon Araştırma Grubu Kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre Kasım ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 4,24, yıllık bazda ise yüzde 170,7 arttığını açıkladı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), kasım ayında enflasyonun (E-TÜFE) aylık bazda yüzde 4,24, yıllık bazda ise yüzde 170,7 arttığını açıkladı.ENAG ayrıca, Tüketici Fiyat Endeksi'nin yılbaşından bu yana ise yüzde 125,43 artış gösterdiğini açıkladı.

E-TÜFE, ekim ayında yüzde 185 seviyesindeydi. Harcama grupları bazında bakıldığında, giyim ve ayakkabı kategorisinde kasım ayında enflasyon oranı yüzde 15,4 olarak gerçekleşti. Ev eşyasında fiyat artışları yüzde 14,26, çeşitli mal ve hizmetlerde ise yüzde 9,02 oldu. Bir önceki aya göre enflasyon oranı gerileyen tek kategori, yüzde 0,08 azalışla sağlık oldu. Sağlığın ardından yüzde 0,91 artışla haberleşme, yüzde 1,41 artışla ulaştırma kategorisi sıralandı.

TÜİK'in kasım ayı enflasyon verilerini ise TSİ 10:00'da açıklaması bekleniyor.

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon, asgari ücrete yapılacak artışı da direkt etkileyecek verilerden biri olarak gösteriliyor.

Sonraki Haber