Getir'deki ''işten çıkarmaların'' nedeni belli oldu

Pandemi döneminde büyüyen ve Türkiye'nin sınırlarını aşarak dünyaya açılan Getir'in "küçülme" ve "işten çıkarma" kararlarının arkasındaki neden ortaya çıktı.

Pandemi döneminde hızlı teslimatta yatırımlarını 9 ülkeye yayan Getir'deki işten çıkarma haberlerini değerlendiren Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, "Yüzde 14 oranındaki çıkarmalar küresel boyutta merkez çalışanlarını kapsıyor. Nedeni küresel yüksek enflasyonist koşullar" dedi

Geçen hafta, Getir'in çalışanları arasında yüzde 14 dolayında tensikata gideceği TechCrunch’ın haberinde yer almıştı.

İşten çıkarmanın daha yüksek oranlarda olduğu yönündeki haberleri değerlendiren Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, çalışanları arasındaki tasarruf oranının yüzde 14 olduğunu, faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki merkezi birimlerde çalışanları kapsadığını, kendilerine direkt bağlı olmayan kuryeleri kapsamadığını söyledi.

Tütek, "ABD'nin de dahil olduğu küresel çapta yüksek enflasyonist koşullar ve bunun iş hacmine yansıması nedeniyle bu kararı aldık" açıklamasında bulundu. Hızlı büyüme nedeniyle bu aşamaya gelinmediğini de sözlerine ekleyen Tütek, "İş modelimizde bir değişikliğe gitmeyi planlamıyoruz" dedi.

Tüm hakları ödenerek gerçekleştirilecek olan işten çıkarmalar sonrası şirketin, herhangi bir ülkedeki faaliyetlerine son vermeyi planlamadığı belirtiliyor.

9 ÜLKEDE 32 BİN ÇALIŞANI BULUNUYOR

Getir, 9 ülkede yaklaşık 32 bin kişiyi istihdam ederken yüzde 14'lük oran 4 bin 480 çalışana karşılık geliyor. Getir, halen Türkiye dışında İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz ve ABD’de faaliyet gösteriyor.

Pandemi döneminde hızlı teslimat şirketleri arasında en hızlı büyüyen şirketlerden biri olan ve yoğun talep alan Getir, Mart ayında 768 milyon dolar yeni yatırım almıştı.

Sonraki Haber