Kademeli emeklilikte çalışanları üzecek tarih

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun emeklilikte yaşa yakılanlar düzenlemesiyle de emekli olamayan çalışanların umudu haline dönüşen "kademeli emeklilik" düzenlemesinin yerel seçimler için gündemde olmadığını söyledi.

Geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle giren Türkiye bu yıl 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere de "kademeli emeklilik" düzenlemesi tartışmalarıyla girerken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun kademeli emeklilik bekleyenlere kötü haberi verdi.

EYT düzenlemesi ile emekli olamayanlar için bir emeklilik umudu olarak görülen kademeli emeklilik için sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Bahar Feyzan'ın Youtube kanalına konuk olan sosyal güvenlik uzmanı Erdursun "Bir yasal hak verilir. Kısa vadede bu hakkın hemen verileceğini düşünmüyorum ama bir sonraki Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde en önemli konulardan bir tanesi olur. Bu seçimde siyasilerin gündemindeyse bir dahaki seçimde daha fazla gündem olur."

"Daha çok Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde gündem oluyor. Bir de birkaç seneye kadar ülke ekonomisi toparlanır bu durumda olan kişiler de haklı taleplerini daha rahat bir şekilde yaparlar. 'Mevcut hükümet normal emeklisine neredeyse aylıklarına artış yapamıyor, size mi hak verecekler!' gibi bir durum oldu şu anda."

Sonraki Haber