Suudiler, Türkiye ile imzalanan mutabakat zaptı için kararını verdi

Süper Kupa finalini süper rezalete çeviren Suudi Arabistan, Türkiye ile doğrudan yatırım teşviki alanında imzalanan mutabakat zaptını onayladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'ta toplandı.

Enformasyon Bakanı Selman bin Yusuf el-Duseri, toplantıda Suudi Arabistan ile Türkiye arasında daha önce imzalanmış olan doğrudan yatırımların teşvikine ilişkin iş birliği mutabakat zaptının onaylandığını duyurdu.

Duseri, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Temmuz 2023'te gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanmıştı.

Erdoğan: ''Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, bir sabotaj var''

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programında yaptığı konuşmada Süper Kupa finalindeki süper rezaletle Suudi Arabistan'a yönelik artan tepkiler için "Asla tasvir etmeyeceğimiz nefret söylemleri ile toplumlar, insanlar hedef alınıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı düşmanlığına varan bir durum ile karşı karşıyayız. Burada Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, bir sabotaj vardır." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden bir tanesi olan, turizmi baltalamaya yönelik kampanya yürütüldüğünü gördük. Şimdi benzer bir durumun spor üzerinden gerçekleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Sırf kökeninden dolayı insanlar horlanıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Muhalefet liderleri de bu son derece tehlikeli nefret siyasetine gönüllülük yapmaktadır. Bu nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüf değildir. Türkiye'ye ve çıkarlarına sinsi bir girişim, açık bir operasyon var. Bu oyunu boşa çıkaracağız."

 

Sonraki Haber