2 amirale FETÖ için gözaltı kararı !

TSK'daki subaylarla ilgili Fethullah Gülen Cemaati'ne bilgi sızdırdıkları iddia edilen 2'si amiral 6 subay için gözaltı kararı çıktı.

Askeri casusluk davasında sahte delil ürettikleri ve Fethullah Gülen cemaati imamlarına Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) subaylarla ilgili bilgi sızdırdıkları iddiasıyla 2’si amiral 6 muvazzaf subay için gözaltı kararı çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A. ve üç binbaşının evlerine dün askeri inzibatlar gitti. Binbaşı H.Ö. gözaltına alındı. Raporlu olan 2 amiral ve 3 binbaşıya ise gözaltı işlemi uygulanamadı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun ve Banu Şen'in haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen Fethullah GülenCemaati mensuplarına yönelik ilk operasyon dün düzenlendi. İzmir CumhuriyetBaşsavcılığı, ‘Askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği’ iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında 2 amiralin de bulunduğu 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verdi. Bir binbaşı gözaltına alınırken, 2 amiral ve 3 binbaşıya raporlu oldukları için gözaltı işlemi uygulanamadı.

[Listede 600 subay] Listede 600 subay

FETÖ BAĞLANTILI SİVİL İMAMLAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından bir yıldır yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bağlantılı paralel sivil imamlar oldukları iddia edilen F.D., S.Y, H.K, M.K.C.,H.T. ve Y.Ş. şüpheli olarak dosyaya girdi. Yapılan incelemede bu isimlerle bağlantılı oldukları ileri sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., Ö.G., H.Ö., R.Z. ile emekli subaylar R.A., Z.D. ve emekli albay H.E.’nin şüpheli olarak ifadelerinin alınmasına karar verildi.

GENELKURMAY’A BİLGİ SONRA GÖZALTI

Operasyon öncesi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Genelkurmay Başkanlığı’nı bilgilendirdiği, askerlerin ifadelerinin alınması için savcılığa getirilmesini istediği öğrenildi. Genelkurmay’ın ‘olur’u ile askerlerler tebligatla ifadeye çağırıldı. Savcılığın yazılı talimatına rağmen muvazzaf subayların ifadeye gitmediğini, bazı subayların da sağlık raporu aldığını belirleyen savcılık kaçma ihtimali üzerine gözaltı kararı çıkarttı.

GÖREV GEREĞİ ABD’DEYMİŞ

Başsavcılık ikinci kez Genelkurmay’a yazı yazarak muvazzaf subaylar hakkındaki gözaltı kararlarını iletti. Merkez komutanlıklarına bağlı askeri inzibatlar, haklarında gözaltı kararı bulunan personelin adreslerine gitti ancak sadece Binbaşı H.Ö.’yü buldu. Binbaşı H.Ö. gözaltına alındı. Tümamiral M.Z.U.’nun görev gereği Amerika’da bulunduğu bildirildi.

Sonraki Haber