Eski istihbarat başkanı IŞİD dedi

Ankara'daki hain saldırıyı uzmanlar böyle değerlendirdi.

Güvenlik analisti Metin Gürcan, Ankara'daki saldırı için, "Araçlı olması sebebiyle ilk kez bu tarz bir saldırı oluyor" dedi. Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun ise bombanın cinsinin, IŞİD saldırısını işaret ettiğini söyledi.

CNN TÜRK’te Mirgün Cabas’ın konuğu güvenlik analisti Metin Gürcan’dı. Gürcan “Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık. Daha önce bir intihar saldırısı olmuştu, fakat araçlı bir saldırı değildi. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez diyoruz” dedi. Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun ise bombanın cinsinin, IŞİD saldırısını işaret ettiğini söyledi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Ankara'daki saldırı ile ilgili Suriye'den son 3-4 gün içinde 14 kişilik bir grubun sızdığı bilgisinin olduğunu belirterek, "Suriye'den giren bir grubun olduğu ve bu grubun deşifre edildiği biliniyor. Belli noktalarda eylem yapılacağı bilgisi vardı. Böyle gruplar bir anda aynı yerden girmiyorlar. Farklı merkezlerden farklı yollarla giriyorlar. İstihbarat örgütlerinin yaptığı en önemli şeylerden biri eylemin deşifresini yapmaktır. Yakalanması daha çok yerel güvenlik birimlerine aittir" diye konuştu

Sonraki Haber