Gülay'ın katillerinden biri hala kayıp!

Cinsel saldırıdan kurtulmak için 10. kattan atlayan 20 yaşındaki Gülay B.'nin ölümüyle ilgili dava salı günü görülecek. Davanın sanıklarından Mehmet V. olaydan 3 yıl sonra yakalanırken, diğer sanık Cihan İ. ise hala kayıp.

İstanbul Başakşehir’de Gülay B. (20), 21 Mart 2016’da erkek arkadaşı E.Ö. İle buluştu. E.Ö., günlük bir ev kiralamak için emlakçı Cihan İ.’yi aradı. İ. yanına arkadaşı Mehmet V.’yi de alarak arabayla iki sevgiliyi kiralık eve götürdü. Bir süre evde oyalanan Cihan İ. ile Mehmet V., E.Ö.’yü darp edip Gülay B.’ye cinsel saldırıda bulundu. Cinsel saldırıya karşı direnen Gülay B. apartmanın 10. katından atladı. Cihan İ. ile Mehmet V.’nin elinden kurtulan E.Ö. yardım istedi. Ancak Gülay B.’nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olayın ardından Cihan İ. ile Mehmet V. kayıplara karıştı. Mehmet V. Mart 2019’da Küçükçekmece’de denetim yapan polisin kimlik kontrolüne takıldı. Mehmet V. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak firari sanık Cihan İ. ise yakalanmadı. Gülay B.’nin ölümünden sonra Cihan İ. ve Mehmet V. hakkında ‘kasten öldürme ve nitelikli cinsel saldırıya yardım, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı. Davanın 8. duruşması salı günü görülecek.

‘HATALAR YAPILDI’

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre dosyaya müşteki sıfatıyla katılan E.Ö.’nün avukatı Aydın&Elden Hukuk Bürosu’ndan Cem Ataş, “Soruşturma esnasında yapılan bazı hatalar soruşturmanın uzamasına, bu da sanıkların kaçmasına imkân tanıdı. Firari sanığın en kısa sürede yakalanmasını ümit ediyoruz. Diğer sanığa verilecek cezanın üst sınırdan tayin edilmesini istiyoruz. Biz burada artık adaletin tecelli edilmesini arzu ediyoruz” dedi. Cinsel saldırıdan kurtulmak için 10. kattan atlayan Gülay B.’nin ölümüyle ilgili dava, salı günü görülecek. Davanın sanıklardan Mehmet V. olaydan 3 yıl sonra yakalanırken, diğer sanık Cihan İ. ise hâlâ kayıp.

Sonraki Haber