İnternetten' yemek siparişindeki bu notun cezası hapis oldu

İstanbul Eyüp'te restoran işletmeciliği yapan vatandaş, kendisine gönderilen küfürlü yemek siparişi üzerine şikayetçi oldu. 2 şüpheli hakkında 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Yemek Sepeti üzerinden sipariş veren bir kişi, işletme sahibine ağır küfürlerle hakaret etti. Sipariş sırasında kullanılan cep telefonu numarasını arayan Mahmut H., aradığı kişinin sipariş vermediğini, hatta İstanbul'da yaşamadığını söylemesi üzerine Yemek Sepeti'ni aradı. Gönderilen fiş üzerinde ağır küfürler yazılı olduğunu belirten Mahmut H., siparişin neden onaylandığını sordu. Yemek Sepeti yetkililerinden yeterli cevap alamayan Mahmut H., Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, küfürbaz müşteri ve Yemek Sepeti yetkililerinden şikâyetçi oldu. 

Savcılık da siparişi veren numaradan Salih M.'ye ulaştı. Salih M. ifadesinde telefonun kendisine ait olduğunu ancak Berkay K.'nin kullandığını, mesajları kendisinin yazmadığını savundu. 

Savcılık, 2 şüpheli hakkında "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret"ten 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. 

Sonraki Haber