İstanbul'da el altından sahte içki dehşeti: 5 ölü var!

İstanbul Bayrampaşa'da bir kişinin üretip sattığı sahte içki nedeniyle 5 kişinin öldü, 2 kişinin de gözlerini kaybetti.

İstanbul Bayrampaşa'da terzi olan 58 yaşındaki M.Y.'ın ürettiği sahte alkol ölüm zincirine dönüştü. Ek gelir kaynağı olarak sahte alkol üretip 35-40 TL karşılığında satan M.Y.'ın kurduğu içki sofrası hem kendisinin hem de arkadaşlarının hayatına mal oldu. Özel ekibin aydınlattığı olayda 5 kişi öldü, 2 kişi ise kör oldu. M.Y.'a sahte alkol tedarik ettiği belirlenen Resul K. tutuklandı.

TEK TEK HAYATLARINI KAYBETTİLER

İlk olarak, Gaziosmanpaşa'da ikamet eden terzi M.Y. hastanede öldü. Masada bulunan diğer isimler de tek tek hayatını kaybetmeye başladı. Kardeşinin ölüm haberiyle şok olan K.Y. (63), acı haberi masada bulunan diğer arkadaşlarına verdi. Ancak ertesi sabah K.Y. da kaldırıldığı hastanede can verdi. Bir başka ölüm haberi de M.Y.'ın cenaze töreninde yaşandı. Arkadaşlarının tabutuna omuz veren aynı gruptaki T.A. saatler sonra fenalaşınca kaldırıldığı hastanede öldü. Takip eden 3 gün içinde grupta bulunanlardan Esat F., Vedat B. de hayatını kaybetti, 2 kişinin ise gözleri kör oldu. Birlikte alkol aldıkları kişiler tek tek hayatını kaybedince metruk evde alkol alan Bülent A., Sezgin Y. ve Mehmet Emin T. de hastaneye gitti. Bir süre sonra 3'ü de fenalaştı ve komalık oldu. Entübe edilen 3 arkadaş kurtuldu.

Sabah'tan Orhan Turan ve Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre masadakiler kendi evlerinde hayatını kaybettiği için olay önce "münferit bir zehirlenme" vakası olarak algılandı. Ancak hastane polislerinin olayı rapor etmesinin ardından, ölüm zincirinin gizemini çözmek için özel bir ekip kuruldu. Ölen T.A.'ın evinde ve terzi dükkânında çok sayıda şişe ve alkol ele geçirildi. Ekipler, terzi dükkânının çevresindeki kahvehane ve bilardo salonlarına müşteri kılığında girerek araştırma yaptı. Terzi dükkânına ortak olan Bülent Ş.'nin ve sahte alkolle gözlerini kaybeden kişilerin ifadesini aldı.

"35-40 TL'YE SATARDI"

Bülent Ş. ifadesinde "M.Y. ile 7-8 yıldır tanışıyoruz. 2 yıl önce dükkânlarımızı ortak hale getirdik. Benim kestiğim ürünleri dikip satıyordu. Bir süredir ek gelir olarak sahte alkol yapıp satıyordu. Dışardan bidonlarla aldığı etil ya da metil alkolün üzerine su katıp çalkalayıp ürettiği votkayı dükkâna gelen çevresindekilere pet şişeler içinde 35-40 liraya satardı. Mustafa'nın alkolleri Resul K. diye birinden aldığını biliyorum" dediği öne sürüldü.

M.Y.'ın sahte alkolü tedarik ettiği Resul K. tutuklandı.

Sonraki Haber