Muğla'da dehşet! Alzheimer hastası ablasını korkunç bir şekilde öldürdü

Muğla’da işlenen korkunç cinayette, bir kişi alzheimer hastası olan yatalak ablasını tuz ruhu içirerek öldürdü.

Muğla’da Alzheimer hastası yatalak kadın hayatını kaybetmişti. Kadının kardeşi ablasına tuz ruhu içirdiğini itiraf etti. Bir süre sonra adam itirafından vazgeçerek kafasının karıştığını söyleyerek cinayeti inkar etti.

Birlikte yaşadığı Alzheimer hastası ablası C.Ö.'e (63) tuz ruhu içirerek öldürüp, aynı yolla intihara kalkışan ve hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan U.Ö.'in (60) savcılık ifadesi ortaya çıktı.

U.Ö.'in, "Eve gelen bekçilere ve polislere şaşkınlıkla ablama tuz ruhu içirdiğimi söyledim. Olayın şokuyla böyle söylemde bulundum. Kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

 Olay, 26 Ocak günü saat 23.00 sıralarında, Orta Mahalle Mantarlar Sokak'ta meydana geldi. U.Ö., 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yaklaşık 10 yıldır aynı evde birlikte yaşadığı Alzheimer hastası olan yatalak ablası C.Ö.'in öldüğünü söyledi. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, C.Ö.'in yaşamını yitirdiği belirlendi. C.Ö.'in cansız bedeni, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

U.Ö., polise, bakmakta zorlandığı için ablasına tuz ruhu içirdiğini, kendisinin de tuz ruhu ve kolonya içtiğini söyledi. Hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından gözaltına alınan U.Ö., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

U.Ö.'in, savcılıktaki ifadesinde, çarşıya çıkarak marketten kolonya aldığını söyleyip, "Sonra eve döndüm. Evde kolonyayı içtim. Daha önce tuvalet temizlemek için almış olduğum tuz ruhunu içmek istedim. Bir yudum aldım. Ağzımı yaktığı için tükürdüm. Sonra ablamın yanına gittim. Hareketsiz olduğunu gördüm. Bu sıralarda hava tam kararmamıştı hafif aydınlık gibiydi. Akşam ezanının okunup okunmadığını bilmiyorum. Eve gelen bekçilere ve polislere şaşkınlıkla ablama tuz ruhu içirdiğimi söyledim. O anda olayın şokuyla böyle söylemde bulundum. Bunu kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. (DHA)

Sonraki Haber