Pilates eğitmeninden kız çocuğuna annesinin yanında iğrenç taciz

Evinde özel pilates dersleri veren bir kişinin, ders verdiği 13 yaşındaki kız çocuğuna, kızın annesinin yattığı yatakta istismarda bulunduğu iddia edildi. Pilates eğitmeni ve istismara uğradığı iddia edilen genç kızın annesi hakkında dava açıldı.


Avukat S. A. (48) ile pilates hocası M.P. (53) 2019 yılında boşandı. Çiftin iki çocuğunun velayeti ise annede kaldı. 

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, evinin bir odasında fitness ve pilates eğitimleri veren M.P.’nin öğrencilerinden biri de Y.P. (42) oldu. Y.P. bir süre sonra, pilates dersleri almak için geldiği evde kalmaya başladı. M.P.’nin, olay tarihinde biri 10, diğeri 13 yaşında olan iki çocuğu ise anneleri ile Y.P. arasındaki ilişkinin farkına vardı. İki çocuk annelerine, bu kişinin evlerine gelmesini istemediklerini söyledi.

"Annesi de yataktaydı"

15 Ocak 2022 gecesi yaşanan olayda 13 yaşındaki çocuk, annesiyle aynı yataktayken Y.P. tarafından taciz edildiğini söyledi. 

Başında geçenleri sınıf arkadaşlarına da anlatan çocuk, okulların tatile girmesi ile birlikte durumu avukat babası S. A.’ya anlattı. Avukat baba, çocuğunun yaşadıklarını öğrenir öğrenmez suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte çocuk ve kardeşinin de ifadeleri alındı.

Dava dosyasına giren bir dizi ses kaydı ise anne M.P.’nin de yaşananların tanığı olduğu anlaşıldı. Kayda göre anne P., kızına tacizden şikayetçi olması halinde kendisinin de cezaevine gireceğini söylüyor.

Anne P.’nin, kızına yönelik “Sadece şunu diyemedim. Yanımızda yattı diyemedim. Onu söylesem ben tacizden hapiste yatarım” ifadelerini kullanıyor. Anne P., küçük çocuğa da, olayın davayı dönüşmesi halinde kendisinin de siciline işleyeceğini söylüyor. G. I. A.’nın, annesini verdiği “Taciz edilmek benim suçum değil ki” yanıtı veriyor.

15 yıla kadar hapsi isteniyor

Yürütülen soruşturma sonrası Y.P. hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” suçlaması ile dava açıldı. 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörülen madde kapsamında İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuksuz sanık Y.P., ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Y.P. hakkında açılan davanın yanı sıra anne M.P. hakkında ise “Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan ayrı bir dava açıldı. M.P.’nin de 1 yıla kadar hapsi isteniyor. Olaydan sonra, iki çocuğunu da yanına alan baba S. A., ise velayetin iptali dava açtı.

Sonraki Haber