Silivri'de 2 çocuk boğuldu

İstanbul Silivri'de, serinlemek için gölete giren 3 kardeşten 2'si boğuldu. Çocuklardan biri babaları tarafından kurtarıldı ancak o da hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul Silivri Değirmenköy'de bulunan gölette dün saat 17.00 sıralarında ailesiyle birlikte göletin kenarına gelen ve yabancı uyruklu oldukları öğrenilen 3 kardeş serinlemek amacıyla gölete girdi. Çocukların suda batıp çıktığını gören baba, çocuklardan birini gölden çıkardı ancak diğer çocuklar suyun içinde gözden kayboldu.

DHA'nın haberine göre, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, sağlık ekipleri ve dalgıç sevk edildi.

Babası tarafından çıkarıldıktan sonra ambulans ile hastaneye kaldırılan Mutaz Al Mohamad (10), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gölde kaybolan Khaled Al Mohamad (6) ve Muhammed Al Mohamad (5), için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Uzun süren çalışmalar sonucu diğer iki çocuğun da cansız bedenine ulaşıldı.

Anne Yasemin Al Mohamad, çocuklarının cansız bedenini görününce sinir krizi geçirdi. 3 çocuğunu da kaybeden anne, uzun sure çocuklarının başından ayrılamadı.

Cenazeler, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Adli Tıp morguna kaldırıldı 

'LÜTFEN ABİ GEL, YARDIM ET'

Aile yakını A.E., "Bu arkadaşlar babamın aile dostlarıydı, Suriyeliler. Kendileri saat 17.30 gibi babamı aradılar, 'Lütfen abi gel, yardım et' dediler. Bize konum göndermelerini istedik. Yaklaşınca konuma ve jandarmayı görünce, anladık gölde boğulduklarını. Çocuğun birini babası çıkartmış. İkisini de su arama ekipleri çıkarttı" dedi.

Sonraki Haber