Veliden öğretmene şiddet

Konya’da bir öğretmen, okula gelen bir veli tarafından şiddete maruz kaldı. Öfkeli veli öğretmenin kafasına taşla vurdu.

Konya’nın Akşehir ilçesinde Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğretmen öğrenci velisi tarafından saldırıya maruz kaldı. Darp raporu alan öğretmen, kendisine saldıran öğrenci velisinden şikâyetçi oldu.

Öğretmenin okuldaki sınav esnasında öğrenciyi dışarıya çıkardığı daha sonra ise, öğrenci velisinin okula gelerek öğretmene önce saldırdığı daha sonra ise eline taş alarak öğretmenin kafasına vurduğu öğrenildi. Okulda bulunan diğer öğretmenlerin olaya müdahale etmesi ve daha sonra güvenlik güçlerinin gelmesiyle öğrenci velisi gözaltına alındığı bildirildi. Saldırıya maruz kalan öğretmen öğrenci velisinden şikâyetçi oldu.

Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen konuya ilişkin olarak ortak bir açıklama yaparak, özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının önlenebilmesi için yetkili makamları göreve çağırdı.

Açıklamada, “Meslektaşımızın yaşadığı bu olayın sorumlusu; tüm eleştiri ve uyarılara rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci ve aynı zamanda, öğretmenlik mesleğinin itibarının korunmasına yönelik çalışmalarda yetersiz kalınmasıdır. Öğretmen ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Bizler, kamu çalışanları sendikaları olarak; arkadaşımıza yapılan saldırıyla ilgili hukuki süreç sonuçlanana kadar takipçisi olacağımızı bildiriyor ve bu konuda tüm kamuoyunu ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz” denildi.

Sonraki Haber