AK Partili belediyenin açtığı işletmenin adı olay oldu

AK Partili Balıkesir Belediyesi, Starbucks'tan esinlenerek BalBucks adında bir mekan açtı. İşletmenin adı sosyal medyada gündem oldu.

AK Partili Balıkesir Belediyesi'nden yabancı isimlere karşı olumsuz tavrı bilenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak bir hamle geldi.

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks'tan esinlenen belediye, Balbucks adıyla bir işletme açtı.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "BALBUCKS hizmetinizde! Artık kahve buluşmalarınızın daimi yeri olacak, Belediyemiz bünyesinde hizmet veren BALBUCKS'ın açılışını Başkanımız Yücel Yılmaz gerçekleştirdi. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı konuşmada  "Kapalı spor salonuna arena ismini veriyorsunuz. Ne demek arena? Bu ismi verirken hiç düşünüyor musunuz? Arenaya karşıyım. Arenalarda insanları kimlere parçalattıklarını biliyoruz. Bakana da talimatı verdim. Arena isimlerini stattlardan kaldıracağız. Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Arena kavramına karşıyız" demişti.

BİLAL ERDOĞAN DA STARBUCKS TARTIŞMASINA GİRDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Samsun'da TÜGVA binasının açılışında yaptığı konuşmada Starbucks'a gittiğin zaman Türk kahvesi söyleyeceksin mesela" ifadelerini kullanmıştı.

"Ben Türkiye'nin kendi kimliğini ihya ederek, kendi kültürünü yaşayarak, kendi inancını kuşanarak da güçlü bir ülke olabileceğine inanıyorum" diyen Bilal Erdoğan şunları söylemişti:

"O zaman bunu hayatımızın her alanına yaymamız lazım. Starbucks'a gittiğin zaman Türk kahvesi söyleyeceksin mesela. Ben sana Starbucks'a gitme, latte içme demiyorum ki. Ama Türk kahvesine burun büküyorsan, onu geçmişin bir şeyi olarak görüyorsan olmaz. Gıdadan örnek vermeyi çok seviyorum; hamburgeri yiyeceksin ama benim Bafra pidemi ihmal etmeyeceksin."

Sonraki Haber