Akaryakıtta ÖTV zammı davalık oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zamları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken İYİ Parti'den yeni bir hamle geldi.

Türkiye yeni haftaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren akaryakıttaki ÖTV artışının akaryakıt fiyatlarını Cumhuriyet tarihinin zirvesine çıkmasıyla başladı.

ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi. Arttırılan ÖTV tutarlarıyla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı 33 TL'yi aştı.
 

İYİ Parti, Danıştayda dava açarak, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarını içeren Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, 16 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7390 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Tüketim Vergisi tutarlarının yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

Kararın Anayasa'ya aykırı olduğu öne sürülen dava dilekçesinde, bu nedenle Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşımızı nefes alamaz hale getiren yeni vergilere ve zamlara karşı İYİ Parti olarak tüm imkanlarımızı kullanarak mücadelemizi her mecrada sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Sonraki Haber