Ali Koç konuştu hisseler tavan yaptı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç'un yeni yatırım açıklamaları sonrasında borsada işlem gören hisselerde de sert yükselişler yaşandı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding ve Ford Otosan'ın bugün eş zamanlı yaptığı açıklama ile duyurduğu, Türkiye'nin otomotiv endüstrisinde rekabet gücünü artıracak iki büyük yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ford Otosan, Ford'un Avrupa'daki en verimli fabrikalarından biri olan Romanya'daki Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere Ford ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Koç Holding ise otomotiv endüstrisinde gelişen fırsatların incelenmesine yönelik çalışmaları kapsamında, Ford Motor Company, SK On Co., Ltd. ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu'nun katılması konusunda bağlayıcı olmayan bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Yeni yatırım açıklamaları sonrasında borsada işlem gören hisselerde de sert yükselişler yaşandı. Ford Otosan hisseleri yüzde 9,96 prim yaparak 268.2 lira ile tavan oldu. Koç Holding hisseleri ise gün içerisinde yüzde 7 yükseliş kaydetti ve 33,58 liraya kadar çıktı.

Sonraki Haber