Anıtkabir önünde arbede ! Polis engelledi...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir tarafında kutlanıyor. Cumhuriyet'in ilanının 96. yıl dönümünde Anıtkabir'e gitmek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri polis engeliyle karşılaştı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için Anıtkabir’e giden Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine karşı yine bir skandal yaşandı. HKP üyeleri son iki yıla kadar 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 10 Kasım’da Anıtkabir’e üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret ediyordu. Ancak üzerinde partiye ait hiçbir ibare olmamasına rağmen girişleri engellendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak dolayısıyla HKP üyeleri Maltepe Metro Durağı önünde kortej oluşturdu. “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemal Ölümsüzdür”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. HKP üyelerinin Anıtkabir yürüyüşü emniyet güçleri tarafından engellendi.

HKP üyeleri bu kez de Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ve “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi. Ancak HKP üyelerinin Anıtkabir’e ziyareti güvenlik görevlileri tarafından engellendi ve arbede yaşandı. Engellemeyi HKP üyeleri protesto etti. HKP Genel Sekreter Yardımcısı, Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran bir açıklama gerçekleştirdi.

“BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR SÖZÜNÜ ANITKABİR’E ALMIYORLAR”

Kıran, “Değerli Arkadaşlar,96 yıl önce Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızla Emperyalistleri ve İşbirlikçilerini yenilgiye uğrattık. Dünya’nın zaferle sonuçlanmış ilk Kurtuluş Savaşı’nı bu topraklarda gerçekleştirdik. Ortaçağcı düzeni alaşağı edip, Mustafa Kemal’in önderliğinde Demokratik, Laik bir Cumhuriyet kurduk. Ne yazık ki 96 yıl önce kurduğumuz Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak istemimize rağmen Mustafa Kemal’in huzuruna Mustafa Kemal’in portresini ve Mustafa Kemal’e ait “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünü Anıtkabir’e almıyorlar. İki yıldır yasa dışı, keyfi bir karar (yasa) uygulanıyor. Bu yasak tamamen keyfi ve yasalara aykırıdır. O nedenle biz bunu protesto ediyoruz.
Ama şunu bir kez daha bilmenizi ve bu yasak kararları uygulayanların duymasını istiyoruz. Mustafa Kemal’in mücadelesi Antiemperyalist Kurtuluş mücadelesi bu topraklar da verildi. Bu halk öldü, yok oldu dendiği anda emperyalist yedi düvele ve onların yerli işbirlikçilerine karşı dişinden, tırnağından oluşturduğu olanaklarıyla zafere ulaştı. Ülkemizi ve halkımızı tümüyle yok etmek isteyen Sevr paçavrasına karşı Mustafa Kemal’in önderliğindeki Kuvay-i Milliyeci atalarımız emperyalistlerin yüzlerine çarptı. Tarihin çöp sepetine attı. Onlar BOP adı altında Yeni Sevr’i yeniden dayatmak istiyorlar. Ne yazık ki Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi İkinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızda da düşman yerli işbirlikçileriyle birlikte davranıyor. Mustafa Kemal uzun süreli savaşlardan sonra İstanbul’a ilk adım attığında boğazda çok sayıda emperyalist ülkenin savaş gemileri vardı. Mustafa Kemal o anda ne dedi. Değerli Halkımız, “Geldikleri Gibi Gidecekler” ve Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferiyle emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri geldikleri gibi gittiler.

“MUSTAFA KEMAL’İN PORTRESİNİ SOKMAYANLAR, MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLAMAZ”

Halkın Kurtuluş Partisi önderliğindeki İkinci Kurtuluş Savaşımızda da biz Yeni Sevr’i tarihin çöplüğüne gömecek, ülkemizi ve halkımızı gerçekten Demokratik, Laik Halk Cumhuriyetine ulaştıracağız. Buna inancımız tam. Bu uğurda mücadelemiz devam ediyor. Mustafa Kemal’in ve Kuvay-i Milliyecilerin gerçek devamcıları bizleriz. Bugün Mustafa Kemal’in Anıtkabir’ine Mustafa Kemal’in portresini sokmayanlar Mustafa Kemal’in askeri olamaz. Mustafa Kemal’in gerçek askerleri ve devamcıları bizleriz. Bu savaş mutlaka zafere ulaşacak. Onlar sanmasınlar ki şuan yerli yabancı emperyalistlerle işbirliği yaparak geçici süreyle bir takım kazanımlar elde etmiş olabilirler. Ama sanmasınlar, erken sevinmesinler bu zafer er geç bizim olacak.

“BOP’UYLA BU TOPRAKLARDAN DEFOLUP GİDECEKLER”

Bu halklar Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşın da olduğu gibi İkinci Ulusal Kurtuluş Savaşını da zaferle sonuçlandıracak. Bunu hiçbir yerli yabancı emperyalist güç engellemeyecek. Ve emperyalistler, BOP’uyla, MOP’uyla bu topraklardan defolup gidecekler, bu topraklara bir daha adım atmayacaklar. Çünkü halkımız Demokratik, Laik gerçek Halk Cumhuriyetini oluşturacak. Ve bir daha bu emperyalistlerin yeniden ülkemize girme olanaklarını ekonomik, sosyal, toplumsal, bütün dayanaklarını ortadan kaldıracak. Bu inançla, bu bakış açısıyla Cumhuriyetimizin 96. Yılı hepimize kutlu olsun.”

“EMİRLERİ HULUSİ’DEN, SARAY’DAN ALARAK YASAK KOYANLAR MUTLAKA HESABINI VERECEKLER”

Av. Sait Kıran’ın ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak söz aldı. Çolak Mustafa Kemal’in portresini ve sözünü Anıtkabir’e alınmamasını Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasaklandığı belirterek “Saygı değer arkadaşlar, İki yıldır Anıtkabir Komutanlığı da, Ankara Emniyeti de kanunsuzluk işlemektedir, kanunsuzluk yapmaktadır, suç işlemektedir. Bu bayrakların Mustafa Kemal’in yanına onun resminin ve sözlerinin olduğu bayrakların Anıtkabir’e alınmamasının hiçbir yasal dayanağı yoktur. Biraz önce sorduk. Kendileri de bu yasa dayanağını gösteremiyorlar. O zaman Emniyette, Askerde, Poliste, Komutanlıkta yapıyor ve suç işliyor. Bu suçları için bugün belki keyfi davranıyorlar ama mutlaka yarın yargılanacaklar. Bu emirleri Hulusi’den, Saray’dan alarak bu yasakları koyanlar mutlaka bunun hesabını verecekler” ifadelerine yer verdi.

HKP üyeleri, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız” sloganları eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

Sonraki Haber