Arçelik'in yöneticisi isyan etti: Teknik servis çeteleri var!

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, kaçak teknik servislere ilişkin "Karşımızda inanılmaz bir suç örgütü var. Devlet bu sorunu çözmek zorunda. Kaçakçılık korkunç boyutta. Bir çeteleşme var" dedi.

Kaçak teknik servisler hem tüketiciyi hem de üretici firmaları mağdur ediyor. Özellikle yüksek fiyatlar nedeniyle yurttaşın tercih ettiği kaçak teknik servislere karşı devletin harekete geçmesi gerektiği vurgulanıyor. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, "Karşımızda inanılmaz bir suç örgütü var. Devlet bu sorunu çözmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'a konuşan Dinçer, Arçelik’in şu anda 634 tane yetkili teknik servisinin bulunduğunu vurgulayarak “Bunların dışında kimse çıkıp da ben Arçelik yetkili servisiyim diyemez. Karşımızda inanılmaz bir suç örgütü var. Devlet bu sorunu çözmek zorunda” dedi.

Bunlara karşı inanılmaz bir hukuki mücadele yürüttüklerini vurgulayan Dinçer, “Kaçakçılık korkunç boyutta. Mesela A Ahmet adıyla açılmış bu kapatılıyor hemen B Ahmet adına tekrar açıyor. Burada bir çeteleşme var. Kendi aralarında müşteri transferi var. Geçen ünlü bir bankacının evine gitmişler 6 bin TL servis ücreti almışlar. Tüketicinin hakları korunmak zorunda” diye konuştu.

Türkiye’de tüketicinin enflasyon olunca parasını korumak için talebi öne çektiğini, Avrupa’da ise tüketicinin enflasyonist ortamda içine kapandığını dile getiren Dinçer, “Türkiye’de her sektör şu anda bunu yaşıyordur. Alıp stoklayabileceği bir ürünse talebi öne çekiyor. Amerika’da da bu alışkanlık başlamış” dedi.

Sonraki Haber