Aşiret düğününe katılan Bakan Soylu'dan dikkat çeken sözler

Ankara'da Pinyanişi aşiretinden iş insanı Teoman Zeydan'ın oğlu ile iş insanı Mehmet Helvalı'nın kızının düğününe katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle ne güçlü insan tanıyorsam Allah'a şükürler olsun ki; hepsi bugün bu salonda" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düğünleri yapılan Pinyanişi aşiretinden iş insanı Teoman Zeydan'ın oğlu Nedimcan Zeydan ile Trabzonlu iş insanı Mehmet Helvalı'nın kızı Mihriban Helvalı'nın düğününe katıldı.

Düğünde, Soylu'nun yanı sıra Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AK Parti 21'inci Dönem Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, 23'üncü Dönem Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, 19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Necip Zeydan, nikah şahitliği yaptı.

Düğüne Türkiyenin birçok ilinin yanı sıra yurt dışından da İran, Irak, Hollanda, Katar, Almanya, Suudi Arabistan'dan yaklaşık 3 bin davetli katıldı.

'BU BÜYÜK BİR DOSTLUĞUN TEZAHÜRÜDÜR'

Düğünde açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Teoman Zeydan ve eşi Hakkarili; gelinin anne ve babası da Trabzonlu. Hakikaten memleketin bir tarafından bir tarafına güzel bir sevgi götürüyorsunuz. Pinyanişi aşireti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş bir nüfusa sahip bir aşiret. Bu özel günde bu aşiretin şerefi, asaleti gücü, sevgisi her şey burada. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle ne kadar güçlü insan tanıyorsam Allah'a şükürler olsun ki; hepsi bugün bu salonda. Bu büyük bir dostluğun ve birliğin tezahürüdür. Düğünler, cenazeler aynı zamanda dostlukların en büyük dayanışmasını ortaya koyarlar. Allah kimseyi dostundan eksik etmesin" dedi.

Sonraki Haber