Bakan Şimşek'in açıklamadığı tasarruf tedbiri ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamudaki tasarruf tedbirlerinin ilk adımlarını açıklamıştı. Ancak ikilinin henüz açıklamadığı yeni tasarruf tedbiri ortaya çıktı.

Kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımı için bu kapsamda adımlar atılmaya devam edilecek. Bu amaçla, vatandaşa yansımayan indirimler kalkacak, ihale reformuna gidilecek.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre,  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerine ilave olarak Orta Vadeli Plan’da (OVP) yer alan hedefler doğrultusunda yeni adımlar da hayata geçirilecek. Bu kapsamda, kamu ihale reformu, KİT’lerde yönetişim reformu, vergide adalet ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele olmak üzere dört maddede düzenleme yapılacak.

Türk Vergi Mevzuatındaki istisna ve muafiyetler gözden geçirildi. Hangi istisnaların sağlıklı çalıştığı, hangilerinin ne avantajlar sağladığı belirlendi. Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan ‘Vergi harcamalarının gözden geçirilmesi, etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimlerin kaldırılması’ hedefi doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılacak. Hükûmet, gıda ve birçok alanda KDV’yi yüzde 1’e çekmişti. Ancak bazı işletmeler vergi indirimini doğru yansıtmayarak kar elde etmişti. İkinci tasarruf paketiyle bu meselenin çözülmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber