Bayram gelmeden zammı geldi ! Pes! Vallahi pes, billahi pes!

Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte İstanbul'dan Türkiye'nin güney bölgelerine otobüs biletleri tükenirken bilet fiyatlarının da %20-30 oranında arttığı gözlemlendi.

 Ramazan Bayramı tatilinin dokuz gün olmasıyla birlikte şehir dışına çıkmak isteyen çok sayıda vatandaş bilet bulmakta zorlanıyor.

Bununla birlikte yolcu otobüslerinin bilet fiyatlarındaki zam oranı da vatandaşı isyan ettirdi. Sözcü gazetesindeki habere göre geçen yıl İstanbul- Ankara arası yolculuk yapmak isteyen bir vatandaş en az 75 TL öderken bu rakam 2019 yılında ortalama 100 TL’ye çıkmış durumda. Sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, bu artışların sebebinin köprü- otoyol maliyeti, akaryakıt ve personel giderlerinden kaynaklandığını söylüyor. Rakamlar değişiklik gösterebiliyor firma ortalama maliyet hesabını bu rakamlar üzerinden yaparak fiyat belirliyor.

Fiyat artışlarının ramazan bayramına özel olmadığını belirten Yıldırım, “Bu zamlar bugünün zamları değil. Maliyetler artınca zam yapma ihtiyacı doğuyor. Firmaların otoyol, köprü akaryakıt giderleri personel giderleri yüzde 30’un üzerinde arttı. Biz de otobüsçüler olarak para kazanabilmek için sezonu bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SADECE KÖPRÜ PARASI 550 TL

Ege’ye gidecek bir otobüsün ortalama 550 TL köprü ve otoyol ücreti ödediğini söyleyen Yıldırım, “Örneğin bugün Ege Bölgesi’ne giden bir otobüsün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanması durumunda 70 kilometre yol fazla yapıyor. Ayrıca Osmangazi Köprüsü’nü kullanıyor. Bu  köprülerin ücretlerini topladığımızda önümüze 550 TL gibi bir maliyet çıkıyor.” dedi.
 

Sonraki Haber