Bayrama da zamla girdik! Akaryakıtta bir zam daha

2022'nin her günü yeni bir zamla yatıp, yeni bir zamla kalkan Türkiye Kurban Bayramı'na da zamla uyandı. Motorine 81 kuruşluk bir zam daha geldi.

Hafta içinde piyasalarda artan enerji fiyatlarının bir resesyon tetikleyebileceği endişesi petrol fiyatlarında sert düşüşleri beraberinde getirmiş, brent petrol 3 ay sonra ilk kez 100 doların altına inmişti.

Bu düşüşün ardından akaryakıtta motorin grubunda 2,10 TL'lik bir indirim gelmiş yüzler az da olsa gülmüştü. Ancak bu indirimin sevinci kursağımızda kaldı.

Çünkü motorin fiyatına bugünden ( 9 Temmuz Cumartesi ) geçerli olmak üzere motorine 81 kuruş zam geldi.

Önceki gün benzin fiyatlarında 96 kuruşluk bir zam planlanırken, Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından fiyat güncellemesi iptal edilmişti.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

 İSTANBUL
Motorin litre fiyatı 25,40 TL
Benzin litre fiyatı 25,19 TL
LPG litre fiyatı 10,21 TL

ANKARA
Motorin litre fiyatı 25,56 TL
Benzin litre fiyatı 25,30 TL
LPG litre fiyatı 10,53 TL

İZMİR
Motorin litre fiyatı 25,50 TL
Benzin litre fiyatı 25,32 TL
LPG litre fiyatı 10,33 TL

PETROL FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ ?

Yılbaşından bu yana 7 ayda benzine yüzde 225, motorine yüzde 264 zam gelirken Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk fiyatların ne zaman düşeceğine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarında düşüş yaşanabilecek tarihe ilişkin konuşan enerji uzmanı, “Eğer Temmuz ayında merkez bankalarının faiz artırımı olursa piyasaları etkileyecek brent aşağı doğru gelecek. Benzin ve motorin fiyatı da nispeten mevsimsel etkisini bir kenara bırakırsak eylülden sonra uluslararası piyasalarda gevşeme başlar. Ama doların değerini bir kenara bırakıyorum. Çünkü fiyatları dolar da yüzde 100 etkiliyor. Dolayısıyla benim tahminim eylül-ekimde uluslararası piyasalarda farklı bir çatışma ortamı olmazsa uluslararası piyasalarda düşüş olacak. Dolar/TL kuru da eğer değişmez bu seviyelerde kalırsa eylül sonu ekim başında benzin ve motorin litre fiyatlarının 22-23 TL’lere ineceğini tahmin ediyorum” yorumunda bulundu.

Sonraki Haber