Bunun adı ''uzaktan'' değil ''donarak'' eğitim!

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim kurumları uzaktan eğitime dönerken, minikler de eğitimlerini internet üzerinden EBA sistemiyle sürdürmeye çalışıyor. Ancak büyük şehirler ile kırsal bölgeler arasındaki farklar yürek burkan görüntülere neden oluyor.

Tokat’ın Zile ilçesine 39 kilometre uzaklıkta bulunan Ali Hoca köyünde 135 hane 400 nüfus ve 18 öğrenci bulunuyor. Köy merkezinde internet olmadığı gibi telefon hatları da çekmiyor. Öğrenciler EBA sisteminden derslerini takip edebilmek için internetin çektiği, köy merkezinden 3 kilometre uzaklıkta bulunan dağ tepesine gidiyor.

GazeteDuvar'dan Taner Yeşilsu'nun haberine göre ilçeye 49 kilometre uzaklıkta 130 haneli, 350 nüfuslu Karşıpınar köyünde ise 15 öğrenci bulunmakta. Köylüler çocukları eğitim alabilsin diye köyün tepesinde bulunan alana çadır kurmuşlar. Çocuklar zorlu tepeye kış şartlarında tırmanarak eğitim almaya çalışıyor.

Ali Hoca Köyü Muhtarı İsmail Elibol, “Çocuklarımız okula gidemediği gibi hiçbir şekilde EBA’ya da giremiyor. İnternet olmadığı için çocukları traktörlerle dağlara götürüyoruz. Bu kış günlerinde dağın tepesinde internete giriyorlar. Hiçbir şekilde biz devletten yardım alamıyoruz. Sesimizi artık yetkililerin duymasını istiyoruz. 21. Yüzyılda biz çok mağduruz. Yolumuz yok, hiçbir şekilde ilçeye bile gidemiyoruz. Sesimizin duyulmasını, çocuklarımıza yardımcı olunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sonraki Haber