Cüneyt Özdemir'den dikkat çeken çıkış: Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yeterli bulmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar aracılığıyla 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiği yönündeki iddiasını değerlendiren Cüneyt Özdemir, “Ya Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük rakamlardan bu kadar saçma komplo teorisi kuramaz diyorum ama kuruyor işte, valla inanılmaz!” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’lilerin TÜRGEV ve Ensar aracılığıyla ABD’deki paralel bir vakfa (TÜRKEN) 1 milyar lira transfer ettiğini açıklamasının ve “ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler” iddiasının yankıları sürüyor.

CHP liderinin sözlerini değerlendiren isimlerden biri de gazeteci Cüneyt Özdemir oldu. Kılıçdaroğlu’nun videoda dile getirdiği parayı yeterli bulmayan Özdemir, “Erdoğan ailesi 30-40 milyon doları ABD'deki vakıflara yollayıp başları Türkiye'de sıkışınca ABD'ye kaçacaklarmış. İddia bu. Ben ikna oldum! Ya Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük rakamlardan bu kadar saçma komplo teorisi kuramaz diyorum ama kuruyor işte, valla inanılmaz!” ifadelerini kullandı.

Özdemir ayrıca, iddianın ‘hayal kırıklığı’ olduğunu ve ‘bu gidişle’ CHP’nin 5. parti konumuna düşeceğini savundu. Özdemir’in Twitter hesabından yazdıkları şöyle:

“CHP KONTROLÜ KAYBEDİYOR”

“Yahu fısıltı gazetesinde bile bu rakamların on misli hatta yüz misli konuşuluyor madem bir şey ortaya atacaksınız bunu onla yüzle çarpın bari... Ha bir de ABD’ye para kaçırıp kaçma ‘procesi’ de süper. Dünyada bir ilk olabilir! Diktatörler genelde ABD'den kaçmıyorlar mıydı?

ABD'deki Ak Partili vakıfların katakullilerini incelemek ayrı, böyle saçma sapan bir komplo teorisini bizzat muhalefet liderinin ağzından sanki büyük bir şey açıklıyormuş gibi anlatmak çok çok ayrı. Durum düşündüğümüzden çok daha vahim demektir. Büyük hayal kırıklığı...

İki büyük krizle karşı karşıyayız arkadaşlar; İktidar ekonomik politikalarında iflas ediyor ama daha vahimi ana muhalefet dediğimiz CHP tamamen kontrolü kaybediyor.

Bu gidişle kısa bir süre sonra CHP 3. hatta 4. hatta 5. parti olacaktır görün. Büyük bir savrulma yaşanıyor.”

Sonraki Haber