''Din ile insanları aldatmaya kandırmaya devam ediyor''

Birden fazla suçla binlerce yıl hapis cezası ile cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan "son hali" fotoğrafıyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Söz konusu davada Oktar; "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "siyasal veya askeri casusluk", "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "nitelikli cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "eziyet", gibi onlarca suçtan suçlu bulundu. Oktar böylelikle 8 bin 658 yıl hapis cezası almıştı.

 Sözcü TV yayınına katılan, Adnan Oktar operasyonunu yapan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer önemli detayları paylaştı.

Söz konusu fotoğrafla Oktar'ın örgüte ve müridlerine mesaj vermek istediğini belirten Sezer, söz konusu karedeki 'metal kemer tokasına' detayına dikkat çekti.

Sezer, şu ifadeleri kullandı;

"'Ben buradayım. İnancım ve umudum devam ediyor.' mesajı var. Örgüt üyelerini, yöneticilerini ve sempatizanlarını kontrolize etmeye yönelik bir fotoğraf. 'Ben buradayım, bırakmayın' diyor. Din ile insanları aldatmaya kandırmaya devam ediyor.

Buradaki mesaj sosyal medya hesaplarıyla insanlara ulaştırıldı. 'Ben bütün ihtişamımla bütün gücümle buradayım. Hiçbir şey bitmedi devam ediyor' mesajını veriyor.

Bu fotoğrafın ben dijital olarak örgüte ulaştırıldığını düşünüyorum. Çünkü bu fotoğrafta en az 100 tane 'photoshop' var. Bu fotoğrafın söz konusu belgeselle aynı gün sosyal medyada paylaşılması normal değil.

Bu fotoğrafla ilgili bildiğim kadarıyla müşteki avukatları suç duyurusunda bulundu. En basitinden metal toka var kemerinde. Bunun cezaevine sokulması yasak."

Sonraki Haber