Diyanet'in filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 10 değil, 100 değil, 200 değil...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın "korkumuzdan araç alamıyoruz" açıklamasına rağmen Diyanet'in otoparkındaki araç sayısı belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verileri, başkanlığın kiralık araçlar hariç olmak üzere envanterindeki araç sayısı itibarıyla çok sayıda bakanlığı geride bıraktığını ortaya koydu.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre Başkanlığın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kullanımına sunulan Audi A8'in de arasında olduğu kiralık araçların dışındaki toplam taşıt sayısının 408 olduğu öğrenildi.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin arkasından dolaşmak ve denetimlere takılmamak amacıyla çok sayıda araç kiralayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın satın aldığı araçların sayısı ise 408’e ulaştı. Diyanet’in envanterindeki 408 aracın 283’ünün binek otomobillerden oluştuğu bildirildi.

Diyanet’in envanterine kayıtlı bazı araçlar ise şöyle:

• 1 adet üst segment otomobil,

• 93 adet minibüs,

• 15 adet kamyonet,

• 4 adet midibüs,

• 2 adet otobüs,

• 2 adet binek arazi aracı.

Envantere kayıtlı araçların yanı sıra Erbaş’ın kullanımına sunulan kiralık araçlar da dikkati çekiyor. Diyanet’in otoparkında yer alan araçlardan bazıları kayıtlarda şöyle yer alıyor:

2 ADET MERCEDES

1 ADET ZIRHLI MERCEDES

1 ADET MERCEDES VITO

1 ADET AUDI A8

1 ADET TOGG

Diyanet’ten ‘AUDİ A8’ açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın mevcut makam aracı olan Audi A6’nın yerine daha üst segmentteki Audi A8’i sipariş ettiği iddia edilmişti. Erbaş’a makam aracı olarak kullanılması için verilen kırmızı renkli Togg’un, başkanlığın filosuna geri gönderildiği ileri sürülmüş, bu durum eleştirilere neden olmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili sessizliği bozdu. A8 için “Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır” denilen açıklamada 2023’ten beri makam aracı olarak 2023’ten beri TOGG’un kullanıldığı belirtildi.

Diyanet’in açıklaması şöyle: “Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır.”

Sonraki Haber