Düğünü haciz memurları bastı !

Damat haciz memurlarını görünce takıları saklamış..

Büyük Kulüp’teki düğüne hacze giden avukatların, 60 bin liralık takı haczettiği ortaya çıktı. Borçlu damat Yıldırım Gökhan Niya’nın, haciz memurlarını görünce takıları sakladığı öne sürüldü.

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Bodrum Konacık’ta geçen yıl Nisan ayında 600 bin euro’ya villa satın alan işadamı Yıldırım Gökhan Niya, 200 bin lira peşinat verdi. Niya, kalan borç için de 8 çek kesti. Ancak Niya borcunu ödemeyince alacaklı şirket düğününe haciz getirdi.

Düğünün yapıldığı Kadıköy Büyük Kulüp’e gelen avukatlar Murat Hızal ile Engin Kart, icra memurlarıyla birlikte damadın yakınlarına durumu izah ettiler.  Daha sonra  haciz işlemi başladı. Takılara icra memurları haciz uyguladı. Bilirkişi altınların değerinin belirledi. Altınlar, icra memurları tarafından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Haciz için görevlilerin yanına gelen Yıldırım Gökhan Niya, daha sonra salona geçerek düğüne devam etti.

10 gün önce öğrendiler

Ancak 1.600 milyon TL için hacze giden avukatların 60 bin TL’ye yakın zihniyet eşyasına ancak el koyabildiği ortaya çıktı. Miktarın az olmasını damadın haczi dakikalar önce öğrenmesine bağlayan avukat Murat Hızal, Vatan gazetesine şöyle konuştu:

”Asıl alacak 600 bin AVRO. Türk lirası karşılığı 1.800 milyona denk gelmekte. Gökhan Niya bey müvekkilimiz Alptekin Kızılok’a 200 bin TL ödediği için bu meblağ 1. 600 bine düştü. Ancak daha sonra ödeme alamadık. 10 gün önce düğünün olacağını öğrenince de icra dairesine durumu ilettik. ‘Hem bu vesile ile uzun zamandır ulaşamadığımız Gökhan Niya bey’e de ulaşıp kendisiyle görüşme fırsatı bulabilir diyalog kurarız’ dedik. İcra Dairesi de Anadolu Adliyesindeki mahkemeye talepte bulundu. Mahkemeden de haciz için düğün gecesi izin çıkınca icra memurları ve bilirkişi heyeti ile düğüne gider gibi takım elbiselerimizle hacze gittik.

Kişi başı 75 Avro

Ancak icra için geldiğimizi görevliler Yıldırım Gökhan Niya’ya bildirince istediğimiz gibi icrayı gerçekleştiremedik. Normalde düğüne davet edilenler için 75 Avro ödeme yapılıyor kulübe. Düğünün davetli sayısı 250’ydi. Bu nedenle yüksek miktarda takı olmasını bekliyorduk. Ancak icra memurları 60 bin TL’ye yakın bir takıya el koyabildi. Muhtemelen geldiğimiz öğrenilince keseler içerisindeki takıların büyük çoğunluğu saklandı.”

Haciz işleminin gece yapılmasının hukuki olmadığı iddiasını da değerlendiren Hızal,”Hukuken gece gitmenin hiçbir sorunu yok. Düğün gece olduğu için mahkemeden haczi gece yapmak için karar aldırdık. Onaylı resmi ve hukuki bir karardır” dedi.

Sonraki Haber