Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs’ta gerçekleştireceği Beyaz Saray ziyaretini erteledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi davetlisi olarak Washington'a yapacağı ziyaret ertelendi.

"Her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir” açıklaması yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, tarihle ilgili bilgi vermedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Türk yetkilinin açıklamasına göre, erteleme kararı Erdoğan'ın "programında meydana gelen değişiklikler" nedeniyle alındı. Görüşmenin planlandığı yeni tarihle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı. Yetkili, yeni ziyaret tarihinin muhataplarıyla görüşülerek belirleneceğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD’ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD’ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir” dedi.

Sonraki Haber