Fatih Altaylı'dan sert tepki: ''Amacı çok net! Bir sıkıntı vardır''

Gazeteci Fatih Altaylı, kadınları ve eğitimi hedef alan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz'ün skandal sözlerine çok sert bir tepki verdi.

28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden biri haline gelerek adını tüm Türkiye'ye duyuran Müslüm Gündüz son olarak kızların eğitim görmesiyle ilgili yaptığı açıklamayla yeniden gündem olmuştu.

Aczmendi tarikatı liderine tepki gösterenler arasında gazeteci Fatih Altaylı'da vardı.

Altaylı YouTube programında "Bu adam 28 Şubat'ın önemli figürlerinden biriydi" diyen Altaylı, "Amacı çok net: insanları provoke etmek. Bu bir kadınla basılıp donunu toplayarak kaçmıştı" diyerek o dönem yaşananları hatırlattı.

Altaylı, Müslüm Gündüz için "İşin içinde o varsa burada bir sıkıntı, bir yanlışlık vardır. Gençler internetten Müslüm Gündüz'ün geçmiş 25 senesini okuyabilirler. Bilgi sahibi olmak lazım" ifadelerini kullandı ve "Çocuk tacizcisi olarak yargılanan bir gazeteci vardı, siyasal islamcıydı. Onunla ilgili hiç öyle olmadığını söylüyorlar. Bunların arkasında hep bir şeyler var." dedi.

Müslüm Gündüz ne demişti ?

Gündüz’ün tartışma yaratan sözleri şu şekilde:

"Zerre kadar namusu şerefi haysiyeti olan kızını üniversiteye verebilir mi ya? Karısını kızını kıskanmayan deyyus cennet kokusu alamaz. Bu dünya bir şey mi oldu? Herhalde Kur'an'ın ahkamı ortadan mı kalktı? Din iman eskilere mi gelmişti yani? Hiç kimse kıskanmıyor ya. Kıskançlık kaldı ortada. Bir adamın kızını götürüp kiliseye, liseye yani, üniversiteye vermesi ne demek yani?

Sonraki Haber