Fırıncılar Ankara'ya gidiyor: ''Ekmek 4 TL olsun!''

Toprak Mahsulleri Ofisi fırıncılara sattığı "ucuz buğday"a yüzde 20 zam yapınca, İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 4 lira olması talebiyle yarın Ankara'ya gidiyor.

Şubat ayının ortasında zamlanan ekmek fiyatlarına yeni bir zam daha geliyor.

 Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası küresel buğday fiyatlarındaki rekor artışlar Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ithalat faturasını kabartınca, yurt içinde un sanayicilerine satılan ekmeklik buğday fiyatları arttı.

Savaş öncesinde tonu 320 dolar civarında seyreden buğday fiyatları savaş sonrası 450 doları aştı. Kabaran ithalat faturası sonrası TMO’nun değirmenlere ve fırıncılara ekmek fiyatlarının artmaması için ucuz fiyattan verdiği ekmeklik buğday fiyatları, 25 Mart itibarıyla yüzde 20 civarında zamlandı.

TMO’nun sattığı buğday ile 50 kiloluk bir un çuvalı 210 TL iken 250 TL’yi aştı. Şu an aynı miktardaki bir çuval unun piyasadaki fiyatları ise 400 liraya dayanmış durumda.

Bu durumun ilerleyen aylarda perakende un fiyatlarına da yansıması beklenirken, fırıncılar ise İstanbul’da 3.5 liradan satılan ekmeğin 4 liraya çıkmasını talep etmeye hazırlanıyor.

Sonraki Haber